Segons informa ‘El Periódico’

, Marc Marginedas va ser interceptat per un grup de combatents quan viatjava en un cotxe amb el seu xofer al voltant de la ciutat de Hama, a l’oest de Síria. De moment, cap grup de la insurgència de Síria s’ha atribuït la captura. En un article publicat al rotatiu, Marginedas ja advertia de la dificultat de treballar com a periodista a Síria, i de la necessitat de mantenir-se en silenci per no generar sospites.

‘Marc t’esperem’

Els treballadors d”El Periódico’ i del Grup Zeta han convocat a tota la ciutadania a una concentració amb el lema Marc t’esperem” per reclamar l’alliberament del periodista. Serà aquest dimarts a les 17 h davant del rotatiu, al carrer del Consell de Cent, 425. En un comunicat, els treballadors del rotatiu han afirmat que “en Marc va ser retingut mentre complia amb la seva tasca professional. Mentre intentava informar la societat del sagnant conflicte bèl·lic al país àrab, igual que ha fet en nombroses ocasions. Sense por, amb compromís amb la societat i la professió”. Els periodistes que el coneixen destaquen la seva valentia i compromís a l’hora “de buscar la veritat allà on es trobi”.  A Twitter molts companys de professió han utilitzat l’etiqueta #MarcTesperem per demanar el seu retorn i elogiar la feina feta per aquest veterà corresponsal de guerra.

La feina ben feta

El periodista va treballar com a corresponsal al nord d’Àfrica, Rússia i també com a reporter de guerra, unes experiències que va recollir al llibre ‘Periodismo en el campo de batalla‘, publicat l’any 2012.