Fa temps que les obres de millora de la plaça d’Eivissa porten cua. El projecte és fruit del debat iniciat a l’estiu de 2010 amb els veïns de l’entorn, que hi han participat aportant-hi idees i requeriments per mantenir el caire històric d’aquest espai emblemàtic del barri d’Horta. Finalment, al mes de juny, es va anunciar que la remodelació començaria després de l’estiu. Aquesta setmana, la primera de la tardor, començaran les obres.

En la reurbanització de la plaça es tindran en compte les sortides de l’L5 del metro, de la parada d’Horta. També es mantindran els plataners existents i es complementaran amb arbres com pruneres i tipuanes, per donar varietat i continuïtat a la floració durant tot l’any. La il·luminació també serà nova, per tal d’adaptar-se al nou pla d’il·luminació de la ciutat i s’aprofitaran les obres per renovar les instal·lacions del clavegueram.

Aquest projecte té un pressupost d’1.045.000 euros aproximadament, i afecta tota la plaça d’Eivissa, el tram adjacent del carrer de Fulton, un petit tram del carrer d’Horta i el carrer baixada del Mercat.