Inspirat en els chateaus francesos, el Palau de les Heures es va construir a finals del segle XIX com a encàrrec de l'indià Josep Gallart. Durant la Guerra Civil, la Generalitat va requisar-lo perquè hi residís el president Lluís Companys. Durant aquesta època l'edifici es va blindar per tal de protegir-se dels bombardejos aeris. Avui aquest espai, convertit ara en un centre educatiu de la UB, ha volgut recordar per unes hores aquella època de la història. Ho han fet possible els alumnes del Màster de Gestió del Patrimoni i Museologia, que han recreat l'època de la Guerra Civil al Palau de les Heures. XAVIER HERNÁNDEZ, catedràtic UB "agafem els estudiants. Els vestim d'època. veuen les dificultats que hi ha xe vestir-se x agafar l'equipament, per veure com funcionen les coses, per actuar coordinadament. i hem agafat com a referent perquè ens queda a prop del campus el palau de les heures que va ser residència de lluis companys, president de la generalitat. Vestits com soldats i milicians de la República, els alumnes han recreat situacions que es vivien al palau i els entorns en aquella època, en què havien de defensar Companys. Tot plegat, per recordar uns anys de guerra, avui que fa 40 anys de la mort de Franco.

El Palau de les Heures va ser construït a finals del segle XIX com a encàrrec de l’indià Josep Gallart. Anys més tard, durant la Guerra Civil, la Generalitat va requisar-lo i durant un temps hi va residir el president Lluís Companys, època en què l’edifici es va blindar per tal de protegir-se dels bombardejos aeris. Avui aquest espai, convertit ara en un centre educatiu de la UB, ha volgut recordar per unes hores aquella època de la història.

Ho han fet possible els alumnes del màster de Gestió del Patrimoni i Museologia que han recreat l’època de la Guerra Civil al Palau de les Heures. Vestits com soldats i milicians de la República, els alumnes han recreat situacions que es vivien al palau i els seus entorns en aquella època, en què havien de defensar Companys. Tot plegat per recordar uns anys de guerra, avui que fa 40 anys de la mort de Franco.