Aquest bloc de pisos va ser objectiu d'un grup de lladres ara fa uns dies. Concretament van entrar a un vuitè pis mentre els propietaris estaven dormint per endur-se joies i altres objectes de valor. Aquest cop hi havia gent però en la majoria de casos els lladres deixen consignes, com trossos de plàstic a les portes per indicar que no hi ha ningú. DECLES VEINS "Mi hija vive aquí i se ve q entraron mientras dormian y se llevaron joyas.." Però aquest no és un cas aïllat. A través de Facebook, més d'una vintena de veïns han manifestat que en els darrers dos mesos s'han produït diversos robatoris o intents de robatoris en domicilis del districte de Sant Andreu. Des de l'associació de veïns diuen que només han rebut l'avís d'una persona i insten que aquestes situacions no quedin només en el boca-orella. SANTI SERRA, president de l'associació de veïns de Sant Andreu "que denunciin, que prenguin cura però sobretot que denunciin." SARA LÓPEZ / BELÉN GUÀRNER "Segons els Mossos d'Esquadra els robatoris en domicilis han augmentat a tot Barcelona però en el cas de Sant Andreu és el districte en què menys s'han incrementat aquest 2015." Per tal de prevenir aquest tipus de robatoris des del cos policial fan un sèrie de recomanacions com aquesta campanya engegada el 2014, en què es recomana tancar la porta de casa amb dues voltes de clau i no amb un sol cop. També s'insisteix a no deixar mai el portal de l'edifici obert per evitar així l'accés a persones desconegudes.

L’últim robatori del qual hi ha constància va ser ahir a la tarda, en un habitatge del carrer de Sòcrates, a tocar de l’avinguda Meridiana. Així ho afirmava un dels veïns de Sant Andreu arran de la cadena de missatges que es va crear al grup de Facebook No ets de Sant Andreu si no…. Segons els Mossos d’Esquadra, que ja n’estan alertats, aquest tipus de delictes han augmentat a tot Barcelona, i precisament Sant Andreu és dels districtes en què menys s’ha disparat, asseguren. Per la seva banda, el president de l’associació de veïns, Santi Serra, afirma que només ha arribat la queixa d’una veïna a l’entitat i insta tothom que “denunciï la situació immediatament perquè tots estiguin a l’aguait”.

La manera d’actuar és la mateixa en la majoria de robatoris. Els lladres deixen unes marques a les portes, en molts casos amb plàstic, per indicar quan no hi ha ningú a casa. Altres vegades entren encara que els propietaris hi siguin a dins, com va passar en un vuitè pis del carrer de la Concepció Arenal, en què van accedir-hi quan es trobaven dormint. Per evitar aquestes situacions, des dels Mossos d’Esquadra fan una sèrie de recomanacions entre les quals insisteixen a tancar la porta de casa amb dues voltes de clau, i no amb un cop, i no deixar mai obert el portal de l’edifici.