"No és tan interessant posar el focus que hagi passat això o no, sinó analitzar més obertament quines problemàtiques hi ha a Barcelona i per què succeeixen aquestes coses. No tant, si s'ha cremat un contenidor. L'ocupació és l'eina que ens permet realment poder desenvolupar el nostre projecte i és per això que no hi renunciarem."

Tot i quedar-se sense espai, els joves del casal han explicat que “seguirem fent les activitats establertes, ocuparem places o les farem en altres espais que ens han cedit” mentre resolen el problema de manca de local. A més, consideren que l’ocupació és “l’eina que ens permet realment poder desenvolupar el nostre projecte” i no hi renuncien.

Pel que fa als contenidors cremats i els desperfectes que es van produir en diverses entitats bancàries en la manifestació d’aquest dijous han dit que cal obrir el focus i “analitzar més obertament quines problemàtiques hi ha a Barcelona i per què succeeixen aquestes coses. No tant, si s’ha cremat un contenidor.”.

Critiquen que se senten abandonats per les institucions i, per això, han convocat dos actes de protesta per defensar la necessitat d’espais per a joves al barri. Aquest dijous es farà una cassolada a les 20.30 h a la plaça de la Vila de Gràcia i dissabte es preveu una manifestació a la plaça de la Revolució amb el lema “Omplim els espais buits de vida”.

El casal es va ocupar el gener de 2014, fa prop de dos anys, en el marc d’una manifestació de suport al Banc Expropiat (una sucursal bancària ocupada situada a la travessera de Gràcia, a pocs metres de l’antiga seu del Casal Popular Tres Lliris).