Segons l’Ajuntament de Barcelona, unes 700 persones convocades per entitats propalestines han participat aquest dissabte en una manifestació en defensa de Palestina. La protesta ha començat a les 12 h a la rambla del Raval i s’ha desplaçat per diferents punts de la ciutat, incloent-hi la plaça de la Universitat o la plaça de Catalunya, fins arribar a la seu de la Comissió Europea al passeig de Gràcia.

A la manifestació han mostrat pancartes en què s’incita a la resistència de Palestina pel conflicte amb Israel, que qualifiquen “d’estat colonial”. Consideren que els atacs palestins en territori israelià formen part d’una “operació d’alliberament” de presos. De fet, la marxa està convocada per Samidoun, una entitat en solidaritat amb els presos palestins. Alguns manifestants tenen familiars vivint a la franja de Gaza, on asseguren que “no es pot anar cap a enlloc”.

Els atacs de Hamas al territori israelià, que han acabat amb la mort i el segrest de centenars de civils, creuen que formen part del “dret dels pobles ocupats a la defensa per tots els seus mitjans a l’abast”. En aquest sentit, defensen la lluita armada per “alliberar la terra” i demanen als països “antiimperialistes” que es pronunciïn a favor de Palestina.

Dos dies abans, 600 persones van participar en una “marxa anticolonial” de dues columnes en què es van acabar exhibint banderes de Palestina al monument de Cristòfor Colom.

Israel habilita “dos corredors segurs”

Israel ha ampliat fins a les quatre de la tarda d’aquest dissabte el termini perquè els civils palestins deixin el nord de la Franja de Gaza, inclosa la ciutat de Gaza. Segons van informar les Forces de Defensa d’Israel, s’han obert “dos corredors segurs” cap al sud per permetre la circulació “pels carrers indicats sense cap dany” entre les 10 i les 16 hores. Per la seva banda, Hamas s’ha adreçat a la població civil per demanar que “no facin cas de la falsa propaganda” d’Israel.

Els treballadors de l’Ajuntament de Gaza s’acomiaden dels companys de Barcelona

El treballadors de l’Ajuntament de Gaza han enviat un escrit als seus homòlegs barcelonins per acomiadar-se: “Digueu de nosaltres a les generacions vinents, si ja no existim, que bonic i encantador que era el poble de Palestina“, diu el text traduït de l’anglès.

Ara fa 25 anys que les dues ciutats es van agermanar en un acord de bona entesa que van signar conjuntament els alcaldes de Barcelona, Tel-Aviv i Gaza. Es tracta d’un moment històric perquè inclou una ciutat israeliana i una palestina. Aquest agermanament va anar-se’n en orris quan l’exalcaldessa Ada Colau va suspendre temporalment les relacions institucionals amb Israel. “Ha estat un plaer treballar conjuntament amb vosaltres els darrers anys”, conclou el text.

Comparteix a: