El Born Centre de Cultura i Memòria acull l’acte central de la Marató de Donants de Sang en el tercer dia de la campanya. Amb 2.000 donacions en només dos dies volen obtenir-ne més que mai. Esperen assolir les 10.000 quan acabi la campanya, que es fa a tot Catalunya fins al 19 de gener.

Nous donants i més regulars

L’objectiu de la Marató de Donants de Sang és garantir-ne les reserves, que cada any baixen per aquestes dates perquè els donants es relaxen durant les festes. L’objectiu és aconseguir-ne de nous i que siguin regulars, ja que els homes poden donar sang quatre cops l’any i les dones, tres. Segons Cristina Valverde, cap de promoció de la Marató, “el ritme de donacions és molt bo” i fa una crida als més joves perquè comencin a donar sang i agafin l’hàbit de fer-ho.

El Born CCM acull l’acte principal

L’esplanada d ‘El Born CCM ha acollit tot un seguit d’activitats d’animació per donar un aire festiu i de normalitat a la donació de sang. Uns “guerrers de les galàxies” han animat els donants, i els Pallapupes han animat l’accés a la sala de donacions habilitada dins el recinte cultural.

Durant tot el dia hi haurà animació per afavorir que s’hi pugui anar en família. És el tercer dia de la campanya de donació de sang. La majoria dels donants ja ho havien fet alguna vegada.

Punts de donació al llarg del territori fins al 19 de gener

Aquest cap de setmana es podrà donar sang en diferents punts del territori, a banda dels 12 hospitals que tenen seu punt fix de donació de sang durant tot l’any.