Trias ha explicat que, malgrat la crisi econòmica, hi ha iniciatives que demostren com la ciutadania respon a les bones causes i una mostra d’això són el Gran Recapte o la Marató de Tv3. Trias creu que la ciutadania també respondrà a la crida de la Marató de Donants de Sang, la primera que inclou la difusió de les xarxes socials.

L’objectiu de la Marató de Donants de Sang és arribar a les 3.000 donacions i ser així la més important de Catalunya. L’actor Alberto Romero ha participat en el vídeo promocional de la iniciativa. El web del Banc de Sang permet fer-ne difusió, així com reservar dia i hora per anar a donar sang, al Palau Robert o  als hospitals Vall d’Hebron, Clínic i Sant Pau.

El director del Banc de Sang creu que la iniciativa és especialment oportuna, perquè la xarxa hospitalària catalana vegui incrementades les reserves dels dipòsits de sang, ja que les reserves acostumen a baixar durant les dates nadalenques. Pau ha aprofitat l’acte de presentació de la Marató per acomiadar-se en el càrrec que ocupa.

La Marató de Donants de Sang 2.0 ha estat organitzada per la Conselleria de Salut i el Banc  de Sang i Teixits. Ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament, la  Diputació, la Creu Roja i la Federació Catalana de Donants de Sang.