Poques hores abans de l'obertura de portes, la impaciència és inevitable... MERCEDES VALDÉS "Un poco de todo, actividades para los niños, actividades para pintar. Tenemos muchas ganas de un poco de diversión para las niñas." Una diversió que alguns afortunats, la podran viure en bona companyia... CAMILOS PÉREZ "Estamos esperando que abran a ver si ya podemos empezar con los niños en el Salón de la Infancia." La fluïdesa de trànsit que avui presenta l'avinguda de la Reina Maria Cristina no es veurà demà. S'utilitzarà aquesta via per a la tradicional passejada amb els vehicles de la policia. "Demà s'obriran aquestes portes per donar la benvinguda a una nova edició del saló de la infància amb més de 40.000 metres quadrats d'activitats per als més petits." L'objectiu d'aquesta 49 edició de la festa de la Infància és promoure l'alimentació saludable. Per aquest motiu, s'hi organitzaran tallers de cuina que fomentin uns bons hàbits alimentaris. Ara bé, en aquest saló, els nens també podran gaudir dels ja tradicionals inflables, rocòdroms i, fins i tot, endinsar-se en una selva. Totes aquestes activitats, per acostar l'esport a un públic molt familiar. Aquest any, a més, la cultura hi tindrà un paper destecat. Els més petits podran veure en directe grups catalans com els Amelie o Macedònia. Un altre dels eixos que sol ser habitual és la solidaritat, aquest any, però, amb un col·laborador de luxe: la fundació Vicenç Ferrer amb talleres interculturals. El Festival, que s'inaugurarà demà, estarà obert fins al 4 de gener, d'11 del matí a vuit del vespre.

El saló de la infància obre les portes aquest dijous amb més de 40.000 metres quadrats plens d’activitats per als més petits. A banda dels rocòdroms, els inflables, la pista de gel o la selva, els nens podran aprendre, a través de taller de cuina, uns bons hàbits alimentaris, que van acompanyats de la pràctica d’esports com el futbol, l’handbol o les curses d’obstacles.

El saló es va començar a celebrar el 1963 i sempre ha tingut tres eixos principals: l’esport, la cultura i la solidaritat. En els nou dies del festival, el públic familiar podrà veure en directe grups de música catalans, com els Amelie o Macedònia, i contribuir a una causa social de la mà de la Fundació Vicenç Ferrer.