Així ha quedat el cotxe de la Guàrdia Urbana, ple de vidres trencats, després d'un incident que ha passat al voltant de les dues de la tarda. Segons la policia local, un grup d'uns trenta manters ha agredit quatre dotacions policials que eren al Port Vell. Els agents han explicat que els han llançat objectes sense cap motiu aparent. De resultes, tres membres del cos han estat ferits de diversa consideració i un dels vehicles ha quedat malmès. Les persones que els haurien agredit haurien marxat per la parada de metro de la Barceloneta. Ni agents ni ajunament han volgut explicar els fets a les càmeres. Tampoc han volgut parlar els manters tot i que ens han dit que aquesta nit faran una reunió per parlar amb testimonis, saber què ha passat i de cara a demà, poder comunicar públicament la seva versió dels fets. Aquesta tarda, la situació s'ha calmat. Centenars de venedors a la manta eren al Port Vell amb actitud tranquil•la. I no s'hi veia policia uniformada. L'incident del migdia arriba en un moment de força tensió que s'ha intensificat aquest cap de setmana. Els paradistes de la zona diuen que els venedors a la manta ocupen bona part de l'espai públic i que els afecta econòmicament. Denuncien també que el nombre de manters ha augmentat i que hi ha poca presència policial.

En el moment dels fets, hi havia quatre dotacions de la Policia Municipal als entorns de la plaça de Pau Vila, al Port Vell. Els membres del cos que es trobaven en aquesta zona han explicat a BTV que un grup d’entre 30 i 40 manters han llançat objectes contra un cotxe de la Guàrdia Urbana sense motiu. De fet, es pot veure un vidre del vehicle esmicolat.

Fonts municipals confirmen que tres policies han resultat ferits de diversa consideració. Membres de la Guàrdia Urbana expliquen que després de l’incident, el grup de manters ha marxat entrant a l’estació de metro de la Barceloneta. La Guàrdia Urbana ha obert una investigació per aclarir l’incident i identificar-ne els responsables.

Un equip de BTV ha volgut parlar amb els venedors però, per ara, no han volgut fer declaracions. El que sí faran els manters és una reunió aquesta nit amb testimonis per aclarir els fets. Aquesta tarda, els venedors ambulants han mantingut la seva activitat al Port Vell.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, s’ha afanyat a reclamar a l’alcaldessa, Ada Colau, que “talli d’arrel la presència i violència dels manters”.