Si mirem el compte de Twitter veiem que els pirates informàtics han canviat la foto de perfil, i a l'escut del sindicat, hi han afegit aquest "pels drets humans". També en la portada, s'hi han col•locat fotografies de casos com el del documental 'Ciutat morta', el de l'empresari Juan Andrés Benítez i el cas d'Ester Quintana. Més enllà de la imatge, però, el més rellevant arriba amb aquest tuit, que convida a visitar un enllaç amb dades, segons Interior, de més de 5.600 agents. Noms, adreces, comptes bancaris i telèfons que han estat disponibles durant quatre hores. Els hackers han tuitejat també un suposat comunicat en què apunten que el sindicat es refunda, i que han deixat de fer feina bruta, diuen, com a soldats rasos del capitalisme. En vista de tot això, el Sindicat dels Mossos ha emès un comunicat en què diu que van actuar tan bon punt van detectar la incidència. Una de les preguntes és, ara, com un sindicat policial ha pogut patir un atac d'aquesta mena. (Doncs bé, segons els experts qualsevol persona o institució en pot ser víctima. Només cal una badada.) També asseguren que per cometre un atac d'aquesta mena no cal ser un expert. Uns coneixements que en canvi sí que van molt bé a l'hora de no ser identificat. Els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per identificar els responsabels de l'atac.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el director general dels Mossos, Albert Batlle, ha explicat que s’han activat totes les unitats de seguretat informàtica per trobar l’origen de l’atac que ha permès la filtració de les dades i ha qualificat el cas d’“especialment greu” i ha assegurat que s’arribarà fins al final per prendre mesures.

El responsable o responsables de l’atac informàtic també ha canviat la foto de capçalera del perfil de Twitter del sindicat amb fotogrames del documental ‘Ciutat morta’ i una fotografia d’Ester Quintana quan va perdre l’ull durant l’acció policial de la vaga general del 14-N.

El web del Sindicat de Mossos d’Esquadra ha deixat de funcionar per seguretat, segons ha informat la mateixa organització en un comunicat enviat als mitjans. Tanmateix, els atacants han penjat una còpia del comunicat en aquest enllaç. La Divisió de Sistemes d’Informació Policial dels Mossos d’Esquadra ha habilitat un telèfon per atendre les consultes dels agents afectats per les filtracions.