La manifestació dels treballadors del metro ha afectat la circulació al centre de Barcelona aquesta tarda. Unes 500 persones s’han aplegat a les 16.30 h als Jardinets de Gràcia, on han tingut lloc els primers problemes de mobilitat i s’ha hagut de desplaçar el trànsit cap a vies alternatives. La marxa ha avançat per l’avinguda Diagonal fins al carrer de Pau Claris i ha seguit per via Laietana, per posar el punt final a la concentració a la plaça de Sant Jaume, on han llegit un manifest per defensar els seus drets i per reclamar, entre altres mesures, posar fi a la congelació salarial.

Ha estat una manifestació festiva i reivindicativa, en què els manifestants han exhibit pancartes amb lemes dirigits als seus directius, per exigir-los que facin públics els seus sous i se’ls abaixin, i també han carregat contra l’alcaldessa Ada Colau.

El portaveu del comitè de vaga, Óscar Sánchez, ha explicat que han presentat una darrera proposta a TMB “que esperen que sigui ben rebuda per l’empresa i que es puguin reunir per desconvocar la vaga de dimecres”. Tot i això, Sánchez ha advertit que “si l’empresa no ha tingut pressa fins ara per negociar amb ells, ara no els faran córrer”.

El motiu de les protestes que tenen lloc durant aquesta setmana, coincidint amb el congrés dels mòbils, és que se signi el conveni col·lectiu presentat pels treballadors, que ha centrat les negociacions dels darrers dies entre la direcció de TMB i l’Ajuntament per intentar desconvocar les aturades.