Martín Villanueva, membre del comitè de vaga de TMB, ha assenyalat que els treballadors del metro estan “molt contents perquè el seguiment de la vaga està sent molt alt per part de tota la plantilla”. Ho ha dit en una entrevista a Barcelona FM, en què també ha confirmat que entre un 96 i un 98 % dels treballadors han secundat les aturades, una dada que han avançat aquest matí fonts del sindicat CGT.

Villanueva també ha remarcat que per ara “res no podrà aturar la vaga de demà passat”, ja que “ni la direcció de TMB ni la de l’Ajuntament no han volgut parlar”. Amb relació a la situació salarial de la plantilla, ha dit que “igualment que publiquen els nostres sous, ens agradaria que es publiquessin els salaris d’aquelles persones que no tenen sous públics”. El membre del comitè de vaga també s’ha referit a les possibles diferències entre la direcció de l’empresa i el govern municipal, i ha afirmat “que no s’utilitzin els treballadors com a ostatges”.

Des de TMB informen que avui l’afluència de viatgers al metro s’ha reduït notablement. Fins a les 12 h del migdia, s’hi han registrat 150.000 validacions, un 64 % menys que el dilluns passat i un 67 % menys respecte del primer dia del Mobile World Congress de 2015.

Avui a les 16.30 h als Jardinets de Gràcia, els treballadors de metro estan convocats a una manifestació, en què Villanueva ha destacat que volen “que tothom vegi que la plantilla està unida, són molt clares les nostres indicacions: volem un conveni just”.