Ada Colau s'ha tornat a posar al capdavant de la interlocució amb els treballadors. Després del fracàs de les negociacions entre el comitè de vaga i TMB, Colau ha assegurat que han fet tot el possible per tancar un acord i manté oberta la voluntat per dialogar, tot i que dóna per feta la vaga. I adverteix que ja han fet una proposta de màxims i que no es pot anar més enllà del que marca el pressupost. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Quan diem que hem fet el màxim de millora possible és que, com deia, hi ha un marc pressupostari limitat. I si anéssim més enllà de la proposta que s'ha fet, estaríem comprometent la qualitat del servei públic. Hauríem de parlar o d'empitjorar el servei o d'augmentar tarifes." Una advertència que també ha fet la màxima responsable de TMB i regidora de Mobilitat. MERCEDES VIDAL, presidenta de TMB "No podem dir que sí a tot. Perquè dir que sí també posaria en risc la pròpia empresa i també els mateixos treballadors i treballadores. Com explicava l'alcaldessa, no volem anar a un escenari on haguem d'empitjorar servei o plantejar-nos qüestions relacionades amb tarifes o impostos." La reacció d'avui arriba un cop les negociacions amb els treballadors han quedat trencades. Després de diverses propostes en una reunió de 9 hores, finalment, els sindicats es van aixecar de la taula. Va ser a dos quarts de dues de la matinada, quan l'empresa els va oferir començar a negociar de nou el conveni col·lectiu per als propers tres anys. ÓSCAR SÁNCHEZ, portaveu del comitè de vaga "Volen, en tres hores, treballar i signar un conveni col·lectiu d'afectació per a 3.500 persones, en tres hores? // Això és una provocació. Això ho diu una persona que no té ganes d'acabar amb aquest conflicte." Els treballadors del metro, que mantenen convocada de manera ferma la vaga per dilluns i dimecres, titllen d'irresponsable la postura que manté la direcció de TMB. ____________________________________________________________________________________ ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "La mobilitat està perfectament garantida i no tenim cap dubte que la setmana es podrà desenvolupar amb una certa normalitat, evidentment amb molèsties per a la ciutadania que ens saben greu i que hem intentat evitar fins l'últim moment, però la mobilitat està garantida."

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que l’equip de govern ha fet tots els esforços possibles per tal d’arribar a un acord. “Tinc la consciència tranquil·la”, ha assegurat Colau, que ha afegit que “no només s’ha fet la millor proposta dins de les possibilitats de TMB, sinó que s’ha ofert el màxim d’interlocució”.

En aquest sentit, tant Colau com la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, han assegurat que anar més enllà en la proposta de millora de les condicions laborals dels treballadors del metro podria comprometre l’estabilitat de l’empresa. “La capacitat de TMB no és il·limitada. Dir que sí a tot posaria en risc l’empresa i no volem anar a un escenari en què s’empitjori el servei o hàgim d’augmentar les tarifes”, ha assegurat Vidal.

Segons la presidenta de TMB, en la reunió maratoniana d’aquest dissabte que va acabar sense acord, l’empresa va afegir més condicions de millora per provar d’arribar a un acord. Vidal ha explicat que es va oferir la possibilitat de crear una taula d’interlocució amb representants dels treballadors de l’empresa i polítics que es reuniria periòdicament. A més, l’empresa es va comprometre a contractar a jornada completa tots els treballadors de manteniment, així com augmentar el nombre de personal de l’àrea d’operacions que treballa a temps complet.

Preguntada pels periodistes, Vidal ha assegurat que en cap moment no s’ha ofert als treballadors tancar la negociació del conveni col·lectiu, sinó que només se’n han posat les bases que haurien de permetre desconvocar la vaga: “La nostra voluntat és arribar a un acord per sortir de l’escenari de vaga, no pas plantejar tots els elements del conveni sinó esbossar-los”, ha explicat la presidenta de TMB.

Mobilitat garantida

Colau també ha aprofitat la compareixença per subratllar que, amb els serveis mínims establerts, “la mobilitat està garantida”. Segons l’alcaldessa de Barcelona, “hi haurà molèsties que hem intentat evitar, però comença una setmana important per a Barcelona que es desenvoluparà amb gran èxit”.