El punt de convocatòria s'ha anat omplint a vessar i fins al cap d'una hora.... la capçalera no ha començat a avançar. Tot per donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular que va presentar la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca al Congrés la setmana passada i que ara es troba en el tram final. L'objectiu és que els diputats escoltin el clam del carrer. ADA COLAU, portaveu Plataforma d'Afectats per la Hipoteca: "Les manifestacions són importants perquè es vegi realment que la ciutadania està vigilant, està pendent, i que no pensem acceptar rebaixes. Estem aquí per deixar-ho molt clar. De fet es respira una energia molt contundent en aquesta manifestació i això és només el principi. " Els punts continuen sent clars: dació en pagament retroactiva, moratòria en els desnonaments i lloguer social per als pisos buits en mans d'entitats financeres. Molts dels que s'han manifestat són afectats per l'actual llei hipotecària espanyola. EVA MARQUÉS "De aquí a poco me van a deshauciar y no me da la gana de que esta gente se quede con mi piso. En este caso, mi casa." VICENTE TOALA "Yo tengo cinco hijos y el dinero que gano no me alcanza. Por eso estamos aquí," Però també hi ha hagut molts manifestants que hi han volgut ser per solidaritat. MARÍA ARCE "És verdaderament indigne el que els polítics i els banquers estan fent, amb la gent que no es pot defensar, quan ells esetan robant, expoliant." El recorregut de la manifetació ha acabat a la seu del Partit Popular. Sobre aquest partit es vol fer una pressió especial, perquè té majoria absoluta al congrés i d'ells depèn que es pugui aprovar la Iniciativa Legislativa Popular. En acabar, visiblement emocionats, els membres de la Plataforma han recordat que no permetran que la llei quedi aigualida. La nova consigna és assenyalar aquells diputats que posin traves a l'aprovació de la llei.

La PAH ha convocat una manifestació per reclamar el dret a l’habitatge. Segons la Guàrdia Urbana, l’han seguida 12.500 persones i segons els organitzadors n’han estat 80.000. La marxa ha arrencat a la plaça de la Universitat i ha acabat davant de la seu del PP, al carrer del Comte d’Urgell. La mobilització ha tallat el trànsit de la Gran Via. La convocatòria s’ha seguit també en altres ciutats de l’Estat, com Madrid, Sevilla, San Sebastià o Alacant.

Els manifestants han reiterat les demandes de la plataforma: dació en pagament retroactiva, que s’aturin els desnonaments i destinar a lloguer social els pisos buits que acumulen les entitats bancàries. Aquests són també els tres eixos principals de la ILP que la PAH va presentar amb 1,4 milions de signatures i que aquest dimarts va ser admesa a tràmit al Congrés dels Diputats.

Sobre la tramitació de la proposta, la PAH ha demanat el suport de tots els grup polítics perquè tiri endavant i que el procés sigui de caràcter urgent. La plataforma ha advertit que incrementaran les mobilitzacions i la desobediència civil contra qui es negui a aprovar la ILP.