Diverses entitats han convocat una manifestació a Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat i la construcció del Hard Rock i el Quart cinturó, uns projectes inclosos als nous pressupostos de la Generalitat. Sota el lema “Defensem la terra, construïm el futur”, la protesta ha començat a les 18.30 h i ha aplegat 1.800 persones a la plaça de Catalunya, segons la Guàrdia Urbana. El recorregut ha acabat a la plaça de Sant Jaume cap a les 19.45 h.

Els manifestants han cridat diferents consignes durant tota la protesta. “Contra el capital, acció directa”, “La lluita és l’únic camí” o “Guerra per la terra” són algunes de les esmenes que s’han pogut escoltar. Durant la manifestació, els protestants han fet diverses aturades, la primera de les quals ha estat a la Prefectura Superior de Policia, on han cridat “Menys policia, més pagesia“. La segona ha estat davant l’edifici de Foment del Treball.

La protesta ha acabat amb uns parlaments dels convocants. Han assegurat que els macroprojectes de la Generalitat “estan orientats a augmentar els beneficis dels rics i comportaran un augment de la pobresa i la precarietat entre la població“. A més, els convocants han fet una crida als protestants per assistir a la manifestació del 8 de març,  dimecres vinent. 

19:38
   

S’acaba la manifestació contra els macroprojectes de la Generalitat

Els convocants donen per acabada la protesta contra els macroprojectes de la Generalitat. Fins aquí el seguiment minut a minut de la manifestació. 

19:34
   

Els convocants fan una crida a assistir a la manifestació del 8 de març

Han començat els parlaments davant del Palau de la Generalitat dels convocants de la manifestació. Asseguren que els macroprojectes de la Generalitat “estan orientats a augmentar els beneficis dels rics i comportaran un augment de la pobresa i la precarietat entre la població“. A més, demanen que es faci un repartiment just dels recursos. Els convocants també han fet una crida als protestants per assistir a la manifestació del 8 de març que es farà dimecres. 

19:29
   

Tot el gruix de manifestants arriba a la plaça de Sant Jaume

Tots els manifestants que s’han adherit a la protesta contra els macroprojectes de la Generalitat ja es troben a la plaça de Sant Jaume, el punt final del recorregut de la manifestació.

 

19:19
   

Els manifestants comencen a arribar a la plaça de Sant Jaume

La protesta ja comença a arribar a la plaça de Sant Jaume, el punt final del recorregut. Els manifestants es situen davant l’edifici del Palau de la Generalitat, on volen que se sentin les seves reivindicacions

19:12
   

Més punts de Catalunya s’adhereixen a la manifestació

A banda de Llinars de Vallès, hi ha protestants d’altres punts de Catalunya que també han vingut a Barcelona per adherir-se a la protesta. Alguns grups de manifestants provenen del Prat del Llobregat, el delta de l’Ebre, l’Anoia i Roses, entre d’altres. 

19:05
   

Aturada dels manifestants davant l’edifici de Foment del Treball

Els protestants avancen el recorregut per la via Laietana i aturen la protesta davant l’edifici de Foment del Treball, un altre dels punts on s’ha llençat fum de color verd.

19:02
   

El recorregut de la manifestació s’acabarà a la plaça de Sant Jaume

Els manifestants acabaran la protesta a la plaça de Sant Jaume. La destinació final del recorregut no és casual: és a les portes del Palau de la Generalitat, on volen fer sentir les seves reivindicacions.

recorregut manifestació Barcelona ampliació aeroport

18:56
   

Crits dels protestants davant la Jefatura Superior de Policía

Els manifestats protesten davant la Jefatura Superior de Policía amb crits de “Menys policia, més pagesia“.

18:51
   

Suport de Barcelona en Comú a la manifestació

Barcelona en Comú també s’ha adherit a la manifestació per mostrar el seu suport cap a la protesta. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, critica l’ampliació de l’aeroport i assegura que “està lluny del sentit comú“.

18:47
   

Despleguen una pancarta a via Laietana en defensa de la terra i el futur

Des d’un balcó de la via Laietana s’ha desplegat una pancarta en què es pot llegir el lema “Defensem la terra, construïm el futur“.

18:41
   

Manifestants de Llinars del Vallès s’han adherit a la protesta

Grups de protestants de SOS Vallès, de Llinars del Vallès, s’han adherit a la manifestació d’avui per reclamar unes millors condicions d’un estany de la zona. Els protestants creuen que aquesta zona “s’hauria de defensar per llei i ningú s’ha preocupat per mantenir la fauna d’aquest espai“. 

18:39
   

La protesta avança per via Laietana

La capçalera de manifestants ja arriba a via Laietana, però la cua encara es troba al Portal de l’Àngel. La protesta es dirigeix cap a la plaça de Sant Jaume, el punt on s’acabarà.

18:29
   

Comença la manifestació cap al carrer de Fontanella

Els manifestants comencen la protesta des de la plaça de Catalunya i es dirigeixen cap al carrer de Fontanella. “Contra el capital, acció directa”, “La lluita és l’únic camí” o “Guerra per la terra” són algunes de les consignes que se senten entre els protestants. 

18:26
   

Janet Sanz: “Necessitem propostes que no sigui negacionistes del segle XXI”

La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, assegura que “el que demanem i reivindiquem és que hi ha alternatives a fer les polítiques del passat que ens han portat a aquesta situació de problemes climàtics. Necessitem propostes que no sigui negacionistes del segle XXI“. Sanz afegeix que el que demanen al Govern de Catalunya és que “aquí no hi ha desesperança, sinó que hi ha esperança amb un model alternatiu que plantegi Catalunya amb un futur digne per tothom”.

18:12
   

“Els macroprojectes de la Generalitat només volen destruir el territori”

Els convocants de la manifestació asseguren que els “macroprojectes de la Generalitat només volen destruir el territori i beneficiar determinats especuladors i grans empresaris“. A més, afegeixen que estan treballant per “un model d’ordenació del territori que respecti la natura i la biodiversitat“.

18:04
   

Tot a punt per començar la manifestació

Els manifestants ja han tallat el carrer per engegar la protesta contra el Quart cinturó, l’ampliació de l’aeroport i el projecte del Hard Rock Café. Algun centenar de persones s’aplega a la plaça de Catalunya per començar aquesta manifestació.