La manifestació ha arrencat poc després de les 19 h a la plaça de la Universitat i ha seguit el recorregut habitual fins a la de Sant Jaume. Allà s’ha llegit un manifest per reclamar la conciliació laboral i familiar, i la igualtat entre sexes tant a la feina com a casa. Això demanaria, per exemple, equiparar els permisos de maternitat i paternitat.

Segons la Comissió 8 de Març, les retallades socials que està practicant el govern han animat enguany la participació de sindicats, partits polítics i associacions de la ciutat. Les dones noten com ningú els efectes de la crisi, amb sous més baixos i dificultats afegides en el desenvolupament professional, a les que s’hi sumen alguns casos d’assetjament sexual a la feina. A casa, moltes són víctimes encara de la violència masclista i, des de la Comissió 8 de Març, es critica que la Generalitat hagi eliminat el programa contra la violència domèstica impulsat pel govern anterior.

Tall de trànsit al passeig de Gràcia

Una setantena de les dones que han participat a la manifestació s’han reunit una hora abans a la confluència del carrer d’Aragó amb el passeig de Gràcia per fer una acció que ha desesperat més d’un conductor: durant durant 25 minuts, han tallat la circulació amb pancartes que deien “Quan les dones s’aturen, tot s’atura”.

Algunes conductores s’han encarat amb les que feien la protesta. La Guàrdia Urbana no les ha fet marxar per la força, però els ha advertit que tallar la circulació sense demanar el permís pertinent comporta una sanció. Llavors les activistes s’han acabat sumant a la manifestació del Dia de la Dona, que ha sortit de la plaça de la Universitat.