Una cinquantena de persones s’han congregat a la plaça de Sants, amb el lema “Amb més turisme, menys veïns”, i han tallat el carrer de Sants i el de la Creu Coberta per dirigir-se a la seu del districte i després a l’edifici del mateix carrer desallotjat aquest dijous al matí. El motiu de la protesta ha estat denunciar la massificació turística que, segons els organitzadors de la marxa, hi ha als barris de Sants i Hostafrancs.

La marxa era la resposta al desallotjament de l’edifici del carrer de la Creu Coberta, on cinc activistes s’havien penjat dels balcons i s’hi havien encadenat. L’immoble, de propietat municipal, és a tocar de la plaça d’Espanya, i està afectat per un pla especial urbanístic que preveia l’enderroc per connectar el carrer de la Diputació al de la Creu Coberta. A banda, el planejament també preveu destinar part del solar a un nou bloc de pisos, equipaments per al barri i la construcció d’un hotel amb un centenar d’habitacions.

Aquest darrer punt, l’hotel és el que més controvèrsia genera al barri. Segons denuncien algunes entitats convocants de la manifestació, “no volem més massificació turística a Sants i a Hostafrancs”. Ho diu en Rubén, portaveu de la plataforma Fem Front al Turisme de Sants, que afegeix que “aquest pla urbanístic està especulant i destruint el patrimoni del barri” perquè, recorda, l’immoble acollia “una de les cases més emblemàtiques del veïnat amb un dels comerços més antics d’Hostafrancs: la casa dels barrets”. L’edifici estava abandonat, i ocupat des de 2008 per una quarantena de persones que es dediquen a recollir ferralla i que hi vivien de manera precària.