El col·lectiu Anonymous ha convocat aquest divendres una manifestació de suport a Pau Rivadulla, més conegut com a Pablo Hasél. La convocatòria ha reunit prop d’un centenar de persones a les 18.30 h que, tot i la prohibició de concentrar-se i les advertències policials a no fer-ho -tampoc a no tallar la Meridiana- han llançat proclames com “Llibertat Pablo Hasél” i “Contra la repressió, mobilització”.

Prop d’una hora després, un equip de mediació dels Mossos d’Esquadra ha intentat convèncer els manifestants per dissoldre la concentració, fet que s’ha produït prop de les 20 h amb la intervenció d’una trentena d’agents dels ARRO, que han encaplsulat i dissolt la concentració.

Concentració a Meridiana en suport a Pablo Hasel
Un centenar de manifestants, en suport a Pablo Hasél, davant de l’estació de Sant Andreu Arenal

Pablo Hasél ha estat condemnat per l’Audiència Nacional a una pena de presó de nou mesos i un dia, per un delicte d’enaltiment del terrorisme i d’injúries a la Corona per les lletres d’algunes cançons.

Durant els darrers dies, Hasél ha afirmat que no aniria voluntàriament a la presó -el termini expirava aquest divendres a les 20 h- i que, en tot cas, esperaria que el detinguessin a casa seva. En una piulada a Twitter, s’hi ha referit: “Seria una humiliació indigna acudir per mi mateix davant d’una sentència injusta” i ha conclòs que “hauran de venir a segrestar-me“.

Com aquesta mobilització, ja se n’havien convocat altres a la ciutat en suport del raper lleidatà, ja que quan es va conèixer la sentència, unes 700 persones van manifestar-se als Jardinets de Gràcia. Un cop va començar la campanya electoral, però, la Junta Electoral Central (JEC) va prohibir altres manifestacions en suport de Hasél.

Una de les darreres accions en suport de Hasél, i que ha tingut força repercussió, ha estat el mural de les Tres Xemeneies del Poble-sec en què l’artista Rock Blackblock criticava el rei emèrit i apel·lava a la llibertat d’expressió i que, l’endemà, va ser esborrat per una brigada municipal de neteja.

Convocatòria en un “punt calent”

La convocatòria d’aquesta manifestació s’ha fet a la cruïlla de l’avinguda Meridiana i la rambla de Fabra i Puig, on, habitualment, es concentra el col·lectiu Meridiana Resisteix, que té prohibit concentra-s’hi per decisió de la JEC.

De fet, els dispositius policials d’aquesta setmana han frustrat els talls de l’avinguda Meridiana. Amb tot, ha continuat havent-hi intents de concentracions, que, també, han estat dissolts pels Mossos d’Esquadra en aplicació de la resolució de la JEC.