Aquest dimecres ha reobert portes l’interior d’illa de Carme Biada, a la Dreta de l’Eixample de Barcelona, després de quatre mesos d’obres. Els treballs de millora dels jardins, ubicats entre els carrers de Roger de Llúria, Rosselló, Bruc i Còrsega, han estat fruit d’una reivindicació veïnal liderada per l’AFA de l’Escola Bressol Casa dels Nens que ha inclòs les accions següents:

  • Renovació dels elements de joc, ampliant les possibilitats de joc i adequant-los als nous requeriments municipals, així com a la franja d’edat infantil més habitual al jardí, de la petita infància.
  • Renovació i adequació dels paviments.
  • Adequació del verd per afavorir la biodiversitat.
  • Manteniment i substitució d’aquells elements envellits: bancs, papereres, etc.
  • Manteniment, arranjament i repintat de mitgeres perimetrals.

Les obres han tingut un cost total de prop de 400.000 €. La comunitat escolar farà una festa d’inauguració el proper dia 26 d’octubre a la tarda per celebrar l’actuació, que ha permès posar al dia aquest interior d’illa.

Un interior d’illa recuperat l’any 2007

Els Jardins de Carme Biada són un interior d’illa recuperat l’any 2007 per ProEixample i on, més tard, es va edificar l’Escola Bressol Municipal Casa dels Nens, que té l’accés al jardí. L’espai consta d’un jardí interior amb zona d’estada, arbrat i àrea de joc infantil (584 m²) i té dos passatges d’accés (570 m²), un des del carrer del Bruc, 153 i l’altre des del carrer de Roger de Llúria, 132. Arran de la construcció de l’equipament educatiu, l’espai va perdre part del seus elements lúdics i, fruit dels mals usos i del pas del temps, l’enjardinament i els materials es van anar degradant.