El Manifest de Barcelona va ser instal·lat a la rambla de Catalunya, a l’altura del carrer de Còrsega, quan Barcelona va inaugurar un festival de cine que ja no existeix. En aquella època les pel·lícules encara eren en blanc i negre i el manifest va néixer firmat per directors de primera divisió com Fellini, Scorsese, Allen, Bertolucci i Bogdanovich, entre d’altres.

L’objectiu era consolidar aquell festival de cine per convertir la rambla de Catalunya en una mena de Hollywood Boulevard, amb les mans i els peus dels actors que visitessin Barcelona estampades a l’asfalt.

La placa estava molt malmesa pel pas dels anys i no va ser fàcil rescatar-la. Després de ser retirada s’ha fet més gruixuda perquè duri més.

Aquesta placa retrata en certa manera les dificultats que Barcelona tenia abans de la celebració dels Jocs Olímpics perquè els projectes d’àmbit internacional arribessin a realitzar-se. El Festival de Cine de Barcelona va ser una operació que no va resultar com s’esperava, però si hagués estat impulsada 20 anys més tard, seria tot un èxit. Aquell va ser un festival que va néixer i no va créixer, encara que és cert que almenys el manifest a què fa referència la placa de la rambla de Catalunya va ser firmat per més de 500 cineastes de tot el món.