(Agències / Redacció) 16 locals d’oci nocturn del carrer de Tuset i els entorns iniciaran aquest cap de setmana una campanya de sensibilització contra el soroll nocturn. L’objectiu és que els clients respectin el descans dels veïns a la via pública. El lema de la campanya és “Gaudeix de l’oci. Vetllem pel descans dels veïns. Conviu la nit”.

La iniciativa engegarà pocs dies després que l’Ajuntament hagi anunciat que instal·larà sonòmetres a la zona per mesurar el nivell de decibels durant la nit.

Reunió el 22 de desembre

El secretari general de FECALON, Fernando Martínez, ha explicat a l’agència EFE que els responsables dels locals detallaran la campanya al consistori el proper dijous, 22 de desembre, en una reunió prevista a la seu del districte de Sant Gervasi. No descarten que la iniciativa s’ampliï més endavant a altres zones de la ciutat i afirmen que “cal buscar una sortida al soroll”, ja que “a cop de decret no es trobarà la solució”.

Crítiques a la instal·lació de sonòmetres

Des de FECALON creuen que la instal·lació de sonòmetres no arreglarà la problemàtica. Es pregunten, a més, “a qui s’imputarà el soroll del carrer si els locals compleixen la normativa d’insonorització, si tenen doble porta i si compleixen la llei”. Ara bé, reconeix que les zones d’oci nocturn estan “sobreocupades”, especialment després de la pandèmia.

Pla director sobre els locals d’oci nocturn

L’entitat també assegura que en una reunió recent amb els responsables de l’Ajuntament, es va acordar que FECALON elaboraria un pla director de locals d’oci nocturn a Barcelona. “Quan es dissenyen barris es pensen on es posaran les escoles bressol, les botigues, les farmàcies, però no els locals d’oci nocturn”, afirma Martínez. Creu que Barcelona “no té clar quin model vol” i lamenta que els darrers 30 anys s’han perdut 200 locals d’oci nocturn a la ciutat.