FB espai gats 3

(ACN/Redacció) Un total de 22 entitats defensores dels animals de Barcelona, membres del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals han decidit agafar “un temps de reflexió” i no assistir a la reunió ordinària d’aquest Consell convocada aquest dilluns. En un comunicat enviat al secretari i a la resta de membres, les entitats expressen el seu “profund malestar pel mal funcionament i la deriva del Consell dels darrers anys”.

En l’escrit expliquen que, “lluny de mantenir-se com un òrgan de participació ciutadana en què els seus membres, de demostrada i consolidada experiència en la defensa dels animals, realitzen funcions d’assessorament, el Consell ha esdevingut un aparador en què l’Ajuntament parla i la resta de membres escolten”.

Demanen la dimissió de Laia Bonet

La no assistència a aquesta reunió es produeix després que una majoria d’entitats hagin demanat la dimissió de la presidenta, Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia, i que aquesta petició no hagués tingut “cap mena de resposta ni de reflexió per entendre el malestar de les entitats”. “Les entitats no disposem de temps i espai reals per parlar, debatre, arribar a conclusions i prendre acords. Els grups de treball ja no tenen el suport real de l’Ajuntament; s’ha arribat a una situació límit”, lamenten. “Les entitats ens sentim abandonades, menystingudes i sense possibilitat de participació real”, asseguren.

Així, vistos els “continus greuges que atempten contra els fonaments d’aquest òrgan de participació,  base de la seva existència, les entitats insten a una profunda reflexió per part de tothom”. Entre les entitats signants del manifest hi ha l’ADDA, Depana, Fundació Altarriba o Plataforma ZooXXI.

L’Ajuntament, “sorprès” per la decisió de les entitats

Des del consistori s’han mostrat “sorpresos” per la decisió de les entitats. Expliquen que a principis de novembre -després de la petició de dimissió que van formular algunes organitzacions- Laia Bonet es va reunir amb les 10 entitats que formen la comissió permanent del Consell. En aquella trobada es acordar celebrar una reunió presencial, amb menys punts en l’ordre del dia -aquells que van demanar les entitats- per garantir més temps per al debat. Per tot plegat des del consistori no entenen el posicionament. Ara bé, diuen que la reunió es realitzarà amb les persones que hi participin i que s’enviarà tota la informació a tots els membres del Consell.