(ACN) Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues que enviava substàncies estupefaents des de Barcelona fins a diferents localitats de l’illa de Menorca. Hi ha 10 integrants detinguts, dels quals set han ingressat a la presó. Segons informa la policia en un comunicat, la cúpula del grup es trobava a Barcelona, des d’on es transportava la droga cap a Menorca a través d’enviaments amb agències de paqueteria.

En el dispositiu s’han intervingut 270 grams de cocaïna, 14 quilos d’haixix, 135 grams de speed, 23 grams d’MDMA, 20 pastilles d’èxtasis i marihuana.

Escorcolls a domicilis de Barcelona

La investigació es remunta al juny i des de llavors s’han fet escorcolls domiciliaris a diverses localitats com ara Barcelona, Maó, Son Bou, Alaior, Binibèquer Vell, Sant Lluís o Ciutadella. Així s’han desmantellat diversos punts negres de venda de droga en aquestes localitats. En la darrera fase de la investigació, la més recent, també s’han fet escorcolls a Caldes de Montbui, Cerdanyola del Vallès, Maó i Ciutadella.

En la primera fase es van fer sis detencions mentre que en la segona, coordinada entre la Policia Nacional de Maó i la de Barcelona, es van detenir quatre membres més, entre els quals el líder del grup, que operava des de Caldes de Montbui però també tenia un habitatge a Ciutadella. El jutjat que instrueix la causa a Maó ha decretat presó per a set dels 10 detinguts.

Entre els membres identificats del grup criminal n’hi ha un que la policia va detenir al juliol a Maó quan era de camí a l’aeroport després que la justícia reclamés que ingressés a la presó per un delicte contra la seguretat viària. Amb tot, un cop obtingut el tercer grau va continuar amb el tràfic de drogues.