La platja de la Barceloneta és una de les més damnificades per la pèrdua de sorra. La superfície útil s'ha reduït en gairebé un 30 per cent i l'amplada ha disminuït en 15 metres. Segons un estudi de l'Ajuntament, en general, totes les platges han perdut sorra des de 2010, quan l'Estat en va fer l'última aportació. Ara el consistori ha traslladat les dades al Ministeri de Medi Ambient perquè busqui solucions per estabilitzar les platges. EVA HERRERO, comissionada d'Ecologia "El que més ens preocupa és que davant d'una situació de temporal com la que va succeir el desembre del 2008 o el març del 2010, l'estat actual de les platges de Barcelona les fan altament vulnerables. Per evitar efectes de danys no desitjats, pensem que ara hi som a temps d'actuar i és el que demanem a l'Estat." L'Ajuntament també reclama que s'enllesteixin dues de les obres pendents i que creu que evitarien l'erosió del litoral. Es tracta de la perllongació de l'espigó de Sant Sebastià, a tocar de l'Hotel W, i d'un dels braços de l'espigó de Ginebra. Mentrestant l'Estat analitza la situació, demanen que es faci una aportació extraòrdinària de sorra, especialment, a la platja de la Barceloneta.

La platja de la Barceloneta és una de les més damnificades per la pèrdua de sorra. La superfície útil s’ha reduït en gairebé un 30 % i l’amplada ha disminuït en 15 metres. L’estudi de l’Ajuntament, però, alerta que, en general, totes les platges han perdut la meitat de la sorra que el Ministeri de Medi Ambient va reposar l’any 2010. Des d’aleshores, l’Estat, l’administració competent en la matèria, no ha fet cap més actuació.

Amb les dades a la mà, ara el consistori demana al ministeri que busqui solucions per estabilitzar les platges. Un dels aspectes que més preocupa és que una situació de temporal com la que va passar el desembre de 2008 i el març de 2010 provoqui “danys no desitjats” en unes platges que, per la comissionada d’Ecologia, Eva Herrero, “són altament vulnerables”.

L’Ajuntament també reclama que s’enllesteixin dues de les obres pendents i que creu que evitarien l’erosió del litoral. Es tracta de la perllongació de l’espigó de Sant Sebastià, a tocar de l’Hotel W, i d’un dels braços de l’espigó de Ginebra. Mentrestant l’Estat analitza la situació, demanen que es faci una aportació extraordinària de sorra, especialment, a la platja de la Barceloneta.