Que el món de les manualitats ha deixat de ser territori exclusiu per a les dones hi ha qui fa temps que ho té clar. JORDI RIMBAU "Jo m'he trobat sol moltes vegades, anar a algun taller i trobar-me l'únic home a la sala envoltat de dones." FERMÍN RODRIGUEZ "Jo crec que el món de les manualitats és alguna cosa que haurien de descobrir més perquè et relaxa, et situa. Et dóna aquesta idea de que ets creatiu." Però per als qui encara siguin reticents, el Handmade Festival ha preparat una programació que resulti atractiva a tots els públics. ELENA CELLA, cap de comunicació de Bauhaus: "Aquest any vam pensar fer uns tallers diferents perquè sempre els de pintura tiren més a les dones. Els hem separat i hem fet els de bricolatge que agraden més als homes." Els cursos guanyen espai al Handmade Festival. Se sumen als 150 expositors amb articles i materials per donar ales a la creativitat. Una creativitat que, com no podia ser d'una altra manera, també vol anar de la mà de les noves tecnologies. Cosir amb aquesta màquina intel·ligent ho apropa fins i tot a qui no ha enfilat mai una agulla. I una altra proposta... GUILLERMO CARDONA, responsable de formació d'Splau d'HP: "Nos podemos apoyar en el escaner 2 y 3 D que tiene para darle un nivel más alto de personalización a nuestros trabajos, hacerlos más realistas y para darle nuestro pequeño toque personal". El Food Market, amb les caravanes de menjar, acaben de completar l'oferta del Handmade Festival. Després d'un matí de pluja finalment han pogut aixecar la persiana i començar a cuinar. El Handmade Festival estarà obert fins diumenge. Us ho ha explicat des de Fira de Barcelona, Carmen Cortés.

Aquesta és la tercera edició de l’anomenat fes-t’ho tu mateix, un dels salons que més tirada té a la ciutat i que aplega 150 expositors. La finalitat és mostrar al públic tot tipus de materials, productes i novetats relacionades amb l'”scrapbooking”, una moda que ha arrelat molt a la ciutat. Un dels tallers més destacats de la cita és el d’origami o papiroflèxia, una disciplina japonesa que consisteix a plegar paper amb una sèrie de passos fins a representar una figura concreta de qualsevol objecte. Per a molta gent es tracta d’una teràpia antiestrès.

La codirectora del festival, Anna Ventura, assegura que cada vegada són més els homes que participen en la moda del fes-t’ho tu mateix. Posa d’exemple que mentre abans la costura era vista com una cosa de dones i una obligació, ara és diversió per a tothom.