Amb un tuit, la Llibreria Finestres s’ha adreçat al lladre que dimarts passat va endur-se 10 llibres del poeta alemany Friedrich Hölderlin. El conviden, amb sentit de l´humor, a tornar a l’establiment per pagar allò que deu i recollir un exemplar més del mateix autor que no va poder agafar perquè encara no estava col·locat al prestatge.

“Ha estat un robatori anecdòtic a la secció de poesia, però vam voler compartir-lo a les xarxes com a toc d’atenció“, comenta Àurea Perelló, directora de la Llibreria Finestres. Els llibreters se’n van adonar dimecres, l’endemà del robatori, quan van fer l’inventari. Gràcies als sistemes de vigilància de l’establiment ja saben quina cara té el lladre.

Les llibreries comparteixen informació sobre lladres habituals

De fet, tot just a dalt del prestatge dels llibres de Hölderlin hi ha una càmera que va gravar el robatori i la llibreria ja ha compartit les imatges amb la resta de companys del gremi. “Les llibreries estem connectades entre nosaltres i si hi ha lladres habituals sabem quina cara fan perquè ens passem tota aquesta informació”, explica Perelló.

“Hi ha qui pensa que robar llibres és una història romàntica, però són accions que fan molt mal a les llibreries”, lamenta. També explica que una petita part del mercat de segona mà del món del llibre es nodreix d’aquest tipus de robatoris.