El 14 de febrer els Mossos d’Esquadra van poder detenir el presumpte atracador, un home de 52 anys de nacionalitat espanyola a qui feia dies que buscaven. En només tres dies havia assaltat vuit farmàcies als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Eixample de Barcelona. També havia intentat robar a un centre comercial.

Atracava les farmàcies amb caputxa i amenaçant amb un ganivet

El “modus operandi” era sempre similar, entrava a l’establiment amb una caputxa i la cara mig tapada per no ser identificat. Després d’amenaçar els treballadors amb un ganivet, obtenia els diners i fugia ràpidament a peu.  Això va fer que identificar-lo no fos senzill. En diversos establiments on havia robat no hi havia càmeres de seguretat i es va haver d’obrir la recerca a altres càmeres de videovigilància dels voltants. Gràcies a això es va veure per on fugia i com anava vestit, fet que va permetre identificar-lo.

El detingut és home amb nombrosos antecedents policials i veí de la zona que actuava en farmàcies de proximitat. Després d’esperar al seu domicili, va acabar detingut quan accedia a casa seva. Els agents van poder recuperar la roba que portava per cometre els robatoris i que les víctimes van reconèixer. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar-ne l’ingrés a presó.