El llac del Parc de la Creueta del Coll està tancat per les diverses fuites d’aigua que s’hi han detectat. Segons l’Ajuntament, la instal·lació -que funciona de piscina a l’estiu- s’ha buidat i els operaris han revisat fins aquest dijous al migdia el 80 % de la superfície. Tot i que les petites fugues ja han estat reparades, l’avaria ha afectat molts usuaris, sobretot infants dels casals d’estiu.

La piscina del Parc de la Creueta del Coll, situada al barri del Coll, havia d’obrir el 24 de juny, però una avaria en algunes canonades no ha permès que es posi en funcionament a temps. Segons l’Ajuntament, els operaris que hi treballen han detectat petites fuites en les instal·lacions i les han estat reparant. Al migdia els tècnics han començat a reomplir el llac. Un cop ple, hauran de revisar que no baixi el nivell d’aigua de la instal·lació. De moment, no hi ha data d’obertura.

L’avaria ha perjudicat molts casals

Els problemes amb la piscina han afectat de ple els casals d’estiu que tenien planificat dur-hi els infants. Un d’aquests és Diver’s Associació d’Esplai, que fa 15 anys que porta els nens en aquest espai. Han hagut de fer mans i mànigues per canviar de plans a última hora. “Finalment hem trobat una piscina a Vallromanes, però molts pares de l’Escola la Sedeta no han volgut que els nens hi anessin”, ha explicat la Carme Soriano, directora de l’esplai. Arran d’aquesta negativa, el centre ha opta per instal·lar al pati una piscina inflable.

“Vam saber dissabte que la piscina no obriria i el casal començava dilluns”, ha afegit Soriano. Des del casal d’estiu es queixen que no és el primer cop que tenen problemes amb aquesta instal·lació. Recorden que l’any passat es va haver de tancar durant una setmana perquè s’hi va celebrar la revetlla de Sant Joan i al fons de la piscina s’hi havien acumulat vidres i ampolles. El 2014 el llac també va ser motiu de polèmica perquè hi havia rajoles malmeses i alguns usuaris van patir talls als peus.

“Venen molts usuaris de la resta de Barcelona”

L’Associació de Veïns del Coll-Vallcarca ha lamentat que enguany el llac torni a ser notícia. El president de l’associació, Salvador Barrau, ha explicat que la meitat dels usuaris venen de fora del barri. Segons Barrau la piscina és molt segura perquè té poca fondària. “Venen molts autocars amb nens”, ha assegurat. Precisament la piscina té una capacitat per a 840 persones. “Esperem que es resolgui ràpidament la incidència perquè dona mala imatge al parc”, ha lamentat.

El parc es va obrir l’any 1987 i es va construir el llac a sobre d’una pedrera. Segons Barrau, llavors ja es produïen fuites d’aigua. Al cap d’uns anys es van fer obres al llac per posar fi a aquesta problemàtica reiterada. Quan la piscina estigui en funcionament obrirà tots els dies de la setmana entre les 9.30 i les 20.30 hores.