Quan encara faltava més d'una hora per obrir les portes, prop de 350 persones feien cua davant la botiga d'Apple. Alguns, una seixantena, hi han passat la nit. Els responsables d'organitzar la cua, fins i tot han repartit tiquets numerats entre la gent KAY KUEHNY "Llegamos aquí a la una del mediodía. Somos doce personas. Hemos traido unas camas hinchables, un puf, comida y bebida. Intentamos pasarlo lo mejor posible" ADOLFO HERRERO "Vem venir ahir a les 3 i quart. Venim perquè som uns fanàtics de la casa i estalviem durant tot l'any" Precisament el preu és a l'abast de poques butxaques: entre 670 i 870 euros. Sigui com sigui, ells han estat els primers a aconseguir el nou iPhone 5 KAY KUEHNY "Ha sido muy emocionante el recibimiento. Me siento como si hubiera ganado la loteria" JORDI GASET "Val la pena haver fet la cua. Ara a obrir-lo i anar a dormir una miqueta.." El nou dispositiu incopora millores respecte a l'anterior. La pantalla és més gran, el processador més potent i la bateria dura més temps. Avui s'ha posat a la venda a 22 països de tot el món. "Aquestes cues es podrien repetir al llarg de tot el dia. La botiga d'Apple no tancarà portes fins a les deu de la nit. Us ho ha explicat des del Passeig de Gràcia, Maria Solans" Imatge: MARC COLELL

 

Excepcionalment, l’Apple Store del passeig de Gràcia, i també les operadores Vodafone, Movistar i Orange, han decidit obrir aquest divendres a les 8 del matí. Una hora abans, més de 300 persones ja feien cua davant la macrobotiga a tocar de la plaça de Catalunya. Els primers que han entrat han estat un grup de 12 joves estrangers que treballen aquí i des de la una del migdia de dijous han anat fent torns per tal que no els passessin al davant.

Amb crits de “tu, sí que vals”, els empleats de la companyia han donat la benvinguda al client que ha comprat, abans que ningú, l’aparell. La Guàrdia Urbana ha tallat el lateral del passeig de Gràcia, en sentit descendent, en el tram en què se situa la botiga, per facilitar la mobilitat de la gent que ha acudit a les portes de l’establiment.

L’iPhone 5 té com a novetats principals les dimensions de la pantalla, que és més gran, i la resolució, molt superior. A més a més, el dispositiu, que té un preu que oscil·la entre els 670 i els 870 euros, és molt més lleuger i té una bateria de més llarga durada. Apple anuncia la seva nova “joguina” com “allò més gran que li ha succeït a l’iPhone des de l’iPhone”.