Ha estat un dels pilars d'aquesta cerimònia per homenatjar les víctimes dels atemptats a París. Joan Manuel Serrat és un dels tres artistes de forts vincles amb França que ha pujat a l'escenari. (respira) Ha interpretat 'Seria fantàstic', i ho ha fet precedit per la cantant Marina Rossell, i el director i actor teatral Josep Maria Flotats. Un per un, s'han recordat els treballadors assassinats del setmanari satíric 'Charlie Hebdo'. I per deixar el testimoni d'aquesta jornada, cinc humoristes gràfics del país han fet des de l'escenari il·lustracions recordant els atemptats. "Aquest és el primer acte d'homenatge oficial que se celebra a la ciutat en solidaritat amb les víctimes dels atemptats de París la setmana passada, i després de les mobilitzacions ciutadanes davant del consolat francès." YANNICK RASCOUËT director de l'Institut Francès de Barcelona "La reacción de Barcelona va más allá de nuestras esperanzas yo creo que fueron todos los ciudadanos, todos los que creen en la democracia, los que se movilizaron y que cuando se sienten concernidos como lo han sido, entonces se manifiestan conjuntamente y con mucho vigor, con mucha fuerza." La comunitat jueva i bona part de la plana política catalana i de la ciutat ha participat en aquest acte que per sobre de tot, ha volgut ser un clam per la defensa de la llibertat d'expressió i els valors democràtics.

L’acte ha estat un cant als valors democràtics i a la llibertat d’expressió i també hi han participat, entre d’altres, el dramaturg Josep Maria Flotats, la cantant Marina Rossell i diversos humoristes gràfics, que han dibuixat les seves vinyetes sobre l’escenari.

També hi han estat presents representants de la comunitat jueva, membres del govern català i de l’Ajuntament i ciutadans que han volgut homenatjar les víctimes.

Segons ha explicat el director de l’Institut Francès de Barcelona, Yannick Rascouët, “la reacció de Barcelona va més enllà de les nostres esperances. Jo crec que van ser tots els ciutadans, tots els que creuen en la democràcia, els que es van mobilitzar”.

El cònsol general francès ha presidit aquest acte, el primer oficial que es fa a Barcelona després de les concentracions que es van fer de manera espontània davant del consolat francès. S’espera que en els pròxims dies n’organitzi un altre l’Ajuntament de Barcelona.