'Charlie Hebdo' s'ha convertit en la revista més buscada avui a Barcelona. Aquest matí molts quiosquers, quan encara no havien ni aixecat la persiana, s'han trobat amb cues de gent que la demanava. "He abierto a las siete y esto ha sido un rio de gente pidiendo la revista, mucha gente. "60 persones ben bé de bon matí i després tot el dia dient que no, però a les 7 del matí 60 s'haurien venut segur." La majoria dels qui avui en volien un exemplar no són compradors habituals del setmanari satíric. "No l'he trobat enlloc, l'estic buscant, l'estic buscant. És el representant de la llibertat d'expressió, és un número original, és un número que diu que perdona." "Es especial por lo que ocurrió la semana pasada, es especial porque sólo han hecho ocho páginas, que normalmente hacen más." "Com a record. Jo crec que és una portada especial, per guardar-la." De moment, hauran d'esperar fins divendres. No serà fins aleshores quan arribin a Catalunya els 190 exemplars que la distribuïdora Sgel repartirà en diferents punts. La majoria, 150, a Barcelona. N'hi haurà 50 a la FNAC d'El Triangle, on ja estan tots reservats, 50 al d'Illa Diagonal i la resta es vendran a alguna llibreria i quioscos de la Rambla i del passeig de Gràcia. On també es podrà comprar l'edició especial serà a la llibreria James, que n'ha demanat 500 exemplars. 400, però, ja estan reservats. MONTSE PORTA, responsable de la llibreria Jaimes "És una cosa més especial. Ens han dit que no hi ha possibilitats de fer una reposició, els que ens arribin ens arribaran. Hem demanat aquesta quantitat i no podem demanar-ne més." Aquí, la previsió és que la revista, en francès, els arribi entre avui i demà.

A partir de divendres, la distribuïdora Sgel repartirà 190 exemplars de ‘Charlie Hebdo’ en diferents punts, 150 a Barcelona. N’hi haurà 50 a la Fnac El Triangle, on ja estan tots reservats, i 50 a L’Illa Diagonal, i la resta es vendran a alguna llibreria i quiosc de la Rambla i del passeig de Gràcia.

També es podrà comprar l’edició especial en francès a la llibreria Jaimes, del carrer de València, que n’ha demanat 500 exemplars i tots estan reservats. La previsió és que la revista, en francès, els arribi aquest dijous.

La responsable de la llibreria Jaimes, Montse Costa, explica que des que va tenir lloc l’atemptat a París moltes persones s’han acostat a la llibreria per parlar del greu accident: “La gent no es podia estar a casa i venia aquí a comentar-ho amb nosaltres.” Des del moment en què es va saber que el proper número de ‘Charlie’ seria de suport, a la llibreria van demanar 500 exemplars en francès. “Ho vam anunciar al web i a Facebook i, des d’ahir, és una bogeria al telèfon”, afirma Costa, que explica que hi ha tres persones dedicades a atendre les peticions. Com que no hi ha possibilitat de fer reposició, “no hi haurà possibilitat d’atendre més demandes”, indiquen des de la llibreria.

D’altra banda, alguns portals de subhastes a la xarxa com eBay han aprofitat la dificultat de trobar exemplars de la revista francesa. Els preus, però, són molt superiors als tres euros que val la revista al quiosc. Algunes de les subhastes de l’exemplar han superat els 1.000 euros. La darrera edició de ‘Charlie Hebdo’, publicada un dia abans de l’atemptat, també se subhasta a Internet per centenars d’euros. De la mateixa manera, algunes de les edicions anteriors de la revista que contenien caricatures religioses s’han posat a la venda amb preus de col·leccionista.

Traduïda al català

La publicació especial de ‘Charlie Hebdo’ també ha estat traduïda a 16 idiomes, entre els quals el català. L’edició catalana d”El País’ ofereix una doble pàgina central amb les vinyetes ja traduïdes. ‘Més gent amb Charlie que a missa’ n’és el títol, i les vinyetes il·lustren la manifestació de diumenge passat.