L’ONG lamenta que el 2013 Espanya va destinar un 0,17% de la renda nacional bruta als fons per lluitar contra la pobresa, una xifra similar a la de 1989 (0,14%). La inversió també va quedar per darrere de la mitjana europea en ajudes al desenvolupament, situada en el 0,42% de la renda nacional bruta.

Oxfam Intermón ha fet balanç 20 anys després de les mobilitzacions per reclamar que la inversió en cooperació fos del 0,7%. En el costat negatiu de la balança, l’entitat hi posa el fet que Espanya mai no ha assolit aquest objectiu. El 2009 es va registrar el tant per cent més elevat, un 0,46%. En el costat positiu, Intermón recorda que les ajudes al desenvolupament van servir perquè milers de nens i nenes que van patir el genocidi de Ruanda el 1994 tornessin a l’escola o per contribuir en la reconstrucció d’Haití després del terratrèmol de 2010, entre d’altres.

Per tot això, l’ONG reclama que la inversió en la lluita contra la pobresa s’incrementi fins al 0,21% de la renda nacional bruta de manera immediata i en cada exercici s’incrementi en un 0,05% i que es recuperi la cooperació descentralitzada, és a dir la inversió que aporten les comunitats autònomes i els ens locals.

A més, Oxfam Intermón ha volgut posar a l’abast dels ciutadans les dades sobre la cooperació al desenvolupament amb la web www.realidadayuda.org.