El regidor de la CUP Josep Garganté anirà a judici per suposadament haver coaccionat un metge perquè canviés l’informe mèdic d’un manter ferit. Des del grup municipal s’ha negat que Garganté s’excedís i en canvi es critica que un agent de la Guàrdia Urbana estigués present durant la redacció de l’informe mèdic que atribuïa a una caiguda accidental les lesions sofertes pel venedor a la manta.

En vista d’aquests fets, el president de la Secció de Dret Sanitari del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Josep Corbella, ha dit a BTV que la legislació no especifica res, més enllà de protegir la intimitat de les persones, però que ell no veu vulneració de drets per part del cos policial en aquest cas concret. Corbella ha explicat que “és habitual” que les autoritats entrin en el moment de l’assistència sanitària per evitar que el pacient s’escapi, en cas d’estar detingut -que no era el cas- o “en procés de detenció”.

Per l’advocat, no s’ha demostrat encara si la visita mèdica va ser en presència de la Urbana. També recorda que encara no s’ha verificat si el polèmic vídeo dels fets ha estat o no manipulat. A través del seu compte de Twitter, Garganté ha explicat, en resposta a Corbella, que el manter va acudir amb un company a l’ambulatori on va ser tractat (“ni ambulància, ni Guàrdia Urbana”, escriu), però no especifica quan va aparèixer l’agent que, segons la CUP, també es trobava allà durant el reconeixement.