Nerviosa. Així ha dit Ester Quintana que arribava a la sessió en què per fi podria explicar davant d'un jutge el seu relat dels fets. Un relat en què detalls, com el tipus d'armament que va veure en mans dels antiavalots, tenen una importància crucial. ESTER QUINTANA "Jo recordo un mosso que baixava amb una arma de la furgoneta que va arribar, una arma gran. Què vol dir gran? Gran, així..." És la mida de les escopetes que s'utilitzen per disparar pilotes de goma. Interior mai no ha reconegut que es fessin servir, però avui altres testimonis, entre els quals, la parella de Quintana, han corroborat la versió de l'arma llarga. També han coincidit en el nombre de trets que van sentir, sense cap avís previ per part dels Mossos i en una zona, han dit, sense aldarulls. "En recordo dues, de detonacions, i va ser com un pum, pum. // Hi ha molt temps entre sentir i notar? No, va ser immediat ." Per la defensa dels dos acusats, la versió que va donar Quintana durant la instrucció no permet determinar qui va ser l'autor concret dels trets. "Usted recuerda si como dijo en su momento vio no a un mosso armado sino que vió a más de un mosso armado? - Si soy sincera, no lo recuerdo." Quintana també ha explicat que, després de passar per sis operacions, li han quedat seqüeles, fins al punt que li han hagut de concedir la invalidesa permanent.

Ester Quintana s’ha refermat que va ser el llançament d’una pilota de goma disparada pels Mossos d’Esquadra el que li va causar lesions irreversibles en l’ull esquerre. Ha explicat que va veure com un agent baixava d’una de les tres furgonetes que hi havia amb una arma llarga, i que just després de sentir dos trets va rebre l’impacte a l’ull.

A més de Quintana avui està previst que declarin vuit testimonis. Abans que comencés la vista, Quintana va dir que espera que es faci justícia i que s’aclareixin els fets. El comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ja va dir, però, que pot ser que això no passi i que no es trobin les respostes, perquè la policia -assegura- no té més detalls sobre el que va passar.