Res no ha fet alterar, per ara, la marxa de les negociacions. Malgrat la tensió entre la CUP i BComú pel cas Garganté, les dues formacions mantenen converses per a la modificació del pressupost. Els cupaires, que han presentat una nova condició, una renda universal per a les dones, han evitat parlar de l'afer, però han confirmat que avui mateix hi ha hagut reunions amb el govern pels comptes. MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Estem encara en reunions. Entenem que un cop nosaltres plantegem la proposta han de ser ells qui plantegin si realment hi haurà un pressupost i si nosaltres valorem si aquest pressupost el considerem oportó o no." El PSC creu que no tindria lògica que el pressupost es veiés afectat pel cas Garganté. Jaume Collboni n'ha parlat avui per primera vegada. Ha donat ple suport a la Guàrdia Urbana i s'ha desmarcat de les peticions de dimissió al regidor de la CUP que han fet altres partits. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "La conducta d'aquest regidor està fora de lloc, però la feina dels regidors de l'oposició no és fiscalitzar altres regidors de l'oposició. La feina d'un regidor d'oposició és fiscalitzar la feina que fa el govern." Collboni vol incloure als comptes mig milió d'euros per garantir una sisena hora a tres escoles públiques el curs vinent per fer anglès. A Ciutadans li preocupa que el cas Garganté es pugui colar en el debat pressupostari i ha carregat contra el passat del regidor. CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "El que s'ha d'apel·lar és a la responsabilitat política de la CUP que li hauria de demanar la seva acta de regidor." Pel PP, l'actitud de Colau i els socialistes en aquest afer és determinant. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "La voluntat de socialistes i alcaldessa de no entorpir el vot favorable de la CUP a la modificació dels pressupostos." El PP ha denunciat que els diners que l'Ajuntament posarà per finançar el metro a la Zona Franca reduiran inversions a altres barris.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha dit que Barcelona en Comú “ha mostrat predisposició” per acceptar algunes de les condicions que els cupaires han posat sobre la taula. Rovira ha declinat valorar si el cas Garganté afecta les relacions amb el govern o no, però sí que ha confirmat que aquest dimecres hi ha hagut reunions amb l’executiu entorn dues de les al·legacions que la formació ha fet a la modificació pressupostària.

Tot això just el dia en què la CUP ha presentat una nova condició per donar suport a aquest expedient: una renda universal per a totes les dones. “Volem que la pobresa deixi de tenir rostre de dona”, ha sentenciat Rovira, que ha dit que la renda que proposen hauria de satisfer “les necessitats d’una vida digna” i cobrir el salari mínim interprofessional.

Suport del PSC a la Guàrdia Urbana

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha fet “una declaració solemne de suport a la Guàrdia Urbana” i ha lamentat que s’utilitzi com a “arma política” per part d’alguns grups “de l’extrema esquerra i la dreta”. Collboni ha qualificat de “fora de lloc” l’actitud de Garganté, però ha afegit que la feina dels regidors de l’oposició “no és fiscalitzar altres regidors de l’oposició sinó el govern”.

El líder socialista ha presentat aquest dimecres noves al·legacions que el seu grup ha presentat a la modificació pressupostària. Collboni vol que es destinin 0,5 M € per garantir una sisena hora en tres escoles públiques per fer anglès. Es tracta d’un pla pilot que es podria posar en marxa l’últim trimestre de 2016. El PSC ha assegurat que amb les seves al·legacions s’incrementa en 15 M € la despesa social, 9,5 M € més per a equipaments, així com un reforç a la creació d’ocupació.

C’s i PP reiteren les crítiques a Garganté

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha criticat que la CUP “desacrediti continuament” la Guàrdia Urbana mentre “defensa serveis públics”. Mejías ha assegurat que Garganté té “diverses condemnes per agressions” i ha apel·lat a la “responsabilitat” de la CUP perquè li demani l’acta de regidor. Sobre la modificació pressupostària, la líder del partit taronja ha dit que és “un pedaç que no respon a les prioritats de la ciutat”.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha assegurat que la partida de 15 M € que l’Ajuntament destinarà a les obres de l’L10 del metro a la Zona Franca dins la modificació pressupostària reduiran en 7,4 milions diverses inversions als barris. El líder municipal del PP ha carregat també contra l’actitud del PSC i l’alcaldessa amb el cas Garganté, i ho ha atribuït a “la voluntat de socialistes i alcaldessa de no entorpir el vot favorable de la CUP a la modificació dels pressupostos”.