El sindicat de manters Tras la Manta, l’organització de l’esquerra independentista Alèrta Solidària i la CUP han volgut posar el focus d’atenció en l’altra part de l’anomenat cas Garganté, els drets del manter ferit a qui es va fer l’informe mèdic polèmic. En aquest sentit, la diputada de la CUP Mireia Vehí ha lamentat que “no es posi en dubte la presència d’un agent de la Guàrdia Urbana durant la redacció d’un informe mèdic”, tal com estableix el Protocol d’Istanbul, i en canvi es qüestioni l’actuació concreta del regidor.

Vehí ha criticat que el govern de Barcelona en Comú “en comptes de posar-se del costat de la defensa dels drets humans, es posi en la defensa dels interessos d’un cos de seguretat”. Per això des de la CUP han demanat a l’alcaldessa que rectifiqui en les declaracions en les quals afirma que la Guàrdia Urbana va actuar correctament.

En un comunicat la CUP nega que Garganté es dirigís al facultatiu de forma intimidatòria ni que usés violència verbal o física, i creu que el regidor només va demanar al professional mèdic que “rebés el ferit sense la presència de l’agent de la Urbana, ja que no es trobava en la situació de detingut”.