El nou centre pediàtric es construirà a tocar de l’Hospital de Sant Joan de Déu, a l’edifici que ara ocupen els laboratoris, i es connectarà amb les instal·lacions actuals a través d’una passarel·la elevada. Seran més de 5.000 metres quadrats i, per poder tirar-los endavant, s’ha iniciat una campanya de captació de fons per arribar als 30 milions d’euros que es calcula que costarà construir-lo. De moment, segons han anunciat els impulsors, se n’han recaptat 3,2 i la resta es volen aconseguir a través de microdonacions o bé d’aportacions de grans mecenes. La cara visible de la campanya, anomenada “#paralosvalientes”, serà el futbolista del Barça Leo Messi.

El càncer infantil és una malaltia rara de la qual l’oncòleg responsable del projecte, Andrés Morales, ha dit que es diagnostiquen 1.200 casos l’any a tot el món. Amb xifres com aquesta a la mà, l’objectiu, segons el director gerent de l’Hospital de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, és incrementar la taxa de curació dels càncers infantils, que actualment és del 80 %, crear nous medicaments i disminuir les seqüeles dels infants tractats.

La iniciativa té el suport de la Fundació Leo Messi, la Fundació FC Barcelona i l’escola de negocis IESE. En una segona fase, intentaran recaptar 30 milions d’euros més per comprar un nou aparell de radiologia de protons, un tractament de darrera generació que permet atacar els tumors amb més precisió i que fins ara no té cap altre centre hospitalari de l’estat.