Segons Giró, aquests dos equipaments ajudarien a solucionar el dèficit comercial que assegura que hi ha al barri de la Vila Olímpica del Poblenou i connectarien l’avinguda del Bogatell amb el barri de la Plata. Giró però es mostra escèptic amb la notícia per dos motius. D’una banda, perquè el tancament de Wad-Ras el 2025 encara el veu lluny; i de l’altra, perquè la proposta d’instal·lar un mercat i habitatges socials a l’edifici de la presó de dones ja es va pactar en altres acords de presons anteriors i encara no s’ha dut a terme.

Els sindicats, optimistes tot i la prudència

El responsable de presons del sindicat CSIF, Juan Luis Escudero, valora positivament el tancament de Wad-Ras el 2025, però alhora es mostra prudent. En aquest sentit, insisteix que el conseller de Justícia, Carles Mundó, encara no els ha reunit per explicar-los el tancament d’aquesta presó ni tampoc la proposta de clausurar la Model aquest mateix any.

Escudero celebra que Wad-Ras no es tanqui fins que no estigui construïda la nova presó de la Zona Franca i demana que es faci el mateix en el cas de la Model. “La Model no es pot tancar fins que no estigui el nou centre de preventius a la Zona Franca”, insisteix Escudero, que augura que clausurar la Model suposarà acomiadaments de treballadors, malgrat que el conseller ha reiterat diverses vegades que es garantiran tots els llocs de feina.