Després d'un any i mig denunciant les molèsties que els genera el parc de neteja que tenen sota de casa, avui han tingut un motiu d'alegria. Tot i que ahir ja es va avançar que la instal·lació canviarà d'ubicació, finalment, aquest matí, la Comissió de Govern de l'Ajuntament ha aprovat el trasllat després d'arribar a un acrod amb el PP. I els veïns ho han celebrat. ANTONI BLANCO, Plataforma contra el Parc de Neteja "De la pressió els mateixos han recapacitat i se n'han adonat que el que feien no era de rebut. Estem molt satifets, molt satisfets. El que passa és que no tenim cap calendari, ens agradaria tenir una calendari.. La nova ubicació del parc de neteja de l'Esquerra de l'Eixample serà el subsòl del Parc de Joan Miró, on actualment també hi ha una caserna de bombers provisional. Tot i així, ja fa quatre anys que es va instal·lar amb un fort rebuig veïnal. L'acord del trasllat del parc de neteja al Parc de Joan Miró també inclou buscar una nova ubicació per als bombers, que podria ser el carrer de Lleida. Tot plegat ha sorprès l'associació de veïns dels barri, que no en sabia res. LLUÍS RABELL "Veurem si aquesta satisfacció d'evitar unes molèsties que sempre són desagradables i evitar-les sempre és positiu, queda compensada per la nova ubicació del carrer Lleida." Asseguren que l'Ajuntament havia descartat aquesta ubicació al·legant problemes tècnics. L'associació de veïns ha recordat que quatre anys després d'haver instal·lat la caserna de bombers provisional, encara no s'ha construït l'edifici del carrer de Provença on ha d'anar aquest servei.

El trasllat, que tot just ahir es va fer públic, s’ha aprovat finalment aquest dimecres a la Comissió de Govern de l’Ajuntament, després que CiU ho hagi pactat amb el Partit Popular. De fet va ser el popular Eduardo Bolaños, que és president del Districte de l’Eixample, qui ho va anunciar.

Les reaccions a l’anunci de la mesura han estat de satisfacció i sorpresa. Els veïns que han patit les molèsties del Parc de Neteja han celebrat l’anunci, però demanen que se’ls informi del calendari previst. De fet, l’Ajuntament encara no n’ha donat cap detall, i s’ha limitat a confirmar l’aprovació del trasllat.

D’altra banda, l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample ha assegurat que el consistori no els ha informat de la notícia, tot i que va fer el seguiment del cas i va participar en les negociacions amb l’Ajuntament per acabar amb les molèsties dels veïns.

El projecte de construcció de les noves instal·lacions preveu, a més, traslladar la caserna de bombers que es va inaugurar fa tres anys al Parc de Joan Miró de manera provisional, tot i que les obres que van modificar el parc ja fa quatre anys que es van fer. De fet, aquesta infraestructura, que havia generat queixes entre els veïns en diverses ocasions, té pendent una ordre judicial d’enderrocament. Ara podria traslladar-se al carrer de Lleida.