No és la primera vegada que l'home del Mil·leni deixa la que ja és la seva ciutat: Gavà. Des que és aquí, ja ha viatjat a Venècia i València. I també coneix la nostra ciutat perquè va ser l'encarregar de donar la benvinguda a l'any 2000 a la plaça de Catalunya, d'aquí el seu nom, l'Ésser del Mil·leni. Ara, 14 anys més tard, ho farà a la Festa de la Nit de Cap d'Any a l'Avinguda de la Reina Maria Cristina. I així a l'estil que ja caracteritza la Fura dels Baus l'home del Mil·leni serà el protagonista d'un dels punt àlgids de la festa. MIQUI ESPUMA, Fura dels Baus "Aquest èsser del Mil·leni necessita ser omplert de gent, jo crec que és la grandesa d'ell. Necessita una cosa que a Catalunya hem fet tota la vida que és associar-nos. Aquí la gent s'associarà. Els castellers de Sants l'ompliran de carn humana i a l'hora de les ditze campanades donarà la benvinguda al 2014." Prop d'un centenar de gavanencs i gavanenques han vingut a caomiadar l'èsser del Mil·leni, amb la certesa però que abans de Reis tornarà a formar part del paissatge de la ciutat. Fins al dia 2 de gener que serà fora el seu espai l'ocuparà aquest personatge, molt més petit: l'Home de la Graella. Durant aquests dies ell serà l'encarregat de recollir els desitjos per al 2014, que tothom qui ho vulgui li podrà portar.

Enmig d’una festa popular l’Ésser del Mil·lenni ha abandonat, per uns dies, el Parc del Mil·lenni de Gavà. Els treballs de desmuntatge de la figura els han seguit centenars de gavanencs dins un ambient festiu, confiats que tornarà ben aviat.

Fa uns dies, l’Ajuntament de Barcelona va signar un conveni pel qual l’Ajuntament de Gavà cedeix la popular figura a la ciutat comtal per tal de celebrar-hi la Festa de Cap d’Any. El 2 de gener la figura tornarà un altre cop a la ciutat d’origen.