Les dades del Ministeri d’Ocupació indiquen que Barcelona és la província catalana on menys va baixar l’atur. El descens va ser d’un 0,11% (502 persones menys), mentre que a Lleida va caure un 3,74%; a Tarragona, un 2,75%, i a Girona, un 1,91%. Respecte al mateix període de l’any anterior, el nombre d’aturats va pujar un 6,17% a Barcelona.

Al conjunt de Catalunya, el mes de maig l’atur va tornar a baixar per tercer mes consecutiu. Hi va haver 4.789 persones menys i el nombre total de desempleats es va situar en els 630.932. Per sectors, els serveis van liderar la caiguda de l’atur, seguit de l’agricultura.

Al conjunt de l’Estat espanyol, durant el mes de maig es van registrar 30.113 persones menys i el nombre total de desempleats va ser de 4.714.122.

Els sindicats afirmen que, tot i aquestes dades positives de baixada de l’atur, res fa pensar que s’hagi iniciat le recuperació econòmica. I recorden que en aquesta època arrenca la temporada turistica i les campanyes agràries. A Foment del Treball diuen, en canvi, que s’ha notat la reforma laboral, però, opinen que les dades d’atur segueixent sent molt preocupants.

> Consulta les dades en el gràfic interactiu: l’evolució de l’atur mes a mes