SANDRA DE FURUNDARENA, membre de l'Assemblea de Docents "Això provoca una pèrdua d'hores d'atenció a l'alumnat als centres que és molt greu. Això sumat a les retallades que estem tenint de plantilla, que en 2 anys han acomiadat o no contractat a més de 3.000 persones, i a la pujada de ràtios fa que estiguem saturats de feina. I l'escola pública és l'escola que tracta de donar igualtat d'oportunitats a tots els alumnes."

Els convocants han reclamat al govern català que posi fi a la reducció d’un 15% de jornada i sou que s’aplica al personal substitut. Demanen en concret que la recuperació del 100% s’inclogui en els pròxims pressupostos de la Generalitat, perquè tingui efecte a partir de l’1 de gener de 2015, i que es compleixin “amb fets” els recents compromisos verbals del govern per restituir la situació dels interins.

Els docents també exigeixen que les substitucions es cobreixin des del primer dia “i no, com encara succeeix en alguns casos, a partir del desè dia lectiu”. Des de l’Assemblea de Docents asseguren que “això, sumat a les retallades que estem tenint de plantilla, que en dos anys han acomiadat o no contractat més de 3.000 persones, i a la pujada de ràtios fa que estiguem saturats de feina”. El personal substitut a l’ensenyament públic de Catalunya oscil·la entre 6.000 i 14.000 docents.