L’audiovisual mostra la cruesa i la brutalitat de l’agressió que va patir Sasha, un enginyer de 56 anys originari d’Ucraïna, que l’11 d’octubre visitava un parent a Barcelona. En el vídeo, gravat per una dona que acompanyava el grup, se senten els crits de la parella de Sasha i es pot veure com els agressors donen cops a l’home amb un casc de moto, mentre diverses persones de l’entorn es mostren indiferents a l’atac.

Els ucraïnesos sortien d’una conferència sobre el conflicte a Ucraïna que tenia lloc a La Torna de Gràcia després que alguns assistents a la xerrada els titllessin, erròniament, de feixistes. Poc després, el grup va ser atacat per diversos joves antifeixistes que suposadamanet havien estat convocats per WhatsApp amb l’alerta que hi havia “nazis” al local.

L’ucraïnès va ser ingressat a l’hospital i recentment s’ha despertat d’un coma. L’advocat de Sasha explica que té lesions cerebrals greus i indica que “no es reconeix al mirall” i “haurà de tornar a aprendre a caminar”.

Quatre dies després de l’accident els Mossos van detenir tres persones, de 26, 27 i 28 anys, acusades de l’agressió. El més jove va ingressar a presó preventiva per un delicte d’homicidi en grau de temptativa i els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs per delictes de lesions. La Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació s’ha personat contra els autors de l’agressió en considerar que es podria tractar d’un delicte de discriminació ideològica.