Els quatre immobles continuaran precintats, com a mínim, fins que els bombers i l'Ajuntament enllesteixin l'informe tècnic que n'ha de diagnosticar l'estat. De la trentena de veïns que van ser desallotjats, 13 tornaran a passar la nit en els hotels que els ha proporcionat el consistori. La resta prefereixen estar-se a casa d'amics o familiars. Els veïns reallotjats tenen cita demà al matí amb els Serveis Socials per trobar una solució estable mentre no puguin tornar als seus habitatges. Demà al matí, a més, podran tornar als pisos a recollir pertinences. Aquest matí ja han pogut fer-ho, a les fosques, per agafar quatre coses bàsiques. No es mostren gaire esperançats de poder tornar a casa aviat. MARTA BOULLOSA "Si mires amunt i a l'esquerra es veu que està molt malament. Està tot destrossat." JUAN GALLEGO "Ha sido bajar la ropa, no sabemos si podremos volver o no... está muy fastidiado." La finca més afectada és el número 12 del carrer del Bou de Sant Pere. L'explosió es va produir a la cuina del cinquè pis. Fins a primera hora de la tarda els tècnics de l'Ajuntament han analitzat l'estat de l'immoble. Tot apunta que la deflagració va ser conseqüència d'una fuita de gas butà. El terra es va esfondrar i va afectar els pisos de sota i també els edificis adjacents. Es van desallotjar els veïns dels números 10 i 14. També els del número 11 del carrer de l'Argenter. Dos dels quatre ferits continuen ingressats a l'Hospital del Mar i el de Sant Pau respectivament.

Els veïns que han passat aquesta nit en hotels o a casa de familiars no tindran una data aproximada de tornada a casa fins que els bombers i els Serveis Tècnics de l’Ajuntament hagin enllestit l’informe que determini l’afectació dels pisos dels números 10, 12 (lloc de l’explosió) i 14 del carrer del Bou de Sant Pere i del número 11 del carrer de l’Argenter.

Aplegats a les portes dels domicilis afectats i equipats amb maletes, s’han assabentat aquest matí que per ara no és possible tenir-ne una previsió. El Josep, veí del primer pis del número 12 de Bou de Sant Pere, va ser una de les persones que va necessitar assistència mèdica després d’haver patit un atac d’ansietat durant l’accident. Explica que els Serveis Socials li han assegurat que podrà estar-se tres dies a l’Hotel Catalonia Ramblas, on hi ha allotjats altres afectats, però que n’hauran de passar molts més abans no pugui tornar a casa.

El Juan Manuel també era al seu domicili quan es va produir la deflagració. En un principi van pensar “que havia estat per la pluja”, però de seguida va veure com el pati s’omplia de pedres i pols i va sentir els crits d’auxili d’altres veïns. Poc després, van arribar els bombers i la policia.

La Marta comparteix la mateixa incertesa que la resta. L’explosió la va enganxar girant la cantonada del carrer del Bou de Sant Pere, i afirma que de seguida va entendre “que havia passat alguna cosa greu”. Durant tot el matí, els bombers han estat acompanyant els veïns dels pisos als quals es podia accedir perquè recollissin algunes pertinences bàsiques.  Fins al moment, però, no han pogut fer una valoració que permeti conèixer els terminis de rehabilitació de la finca.