L’objectiu de l’Ajuntament és passar d’un model de “producció en cadena”, amb agendes, horaris i tasques rígides, a un model en què “l’usuari sigui el centre”. Segons la responsable de Drets Socials, es pretén crear “la superilla de les cures”, és a dir, reforçar el servei en les zones on s’ha detectat que hi ha concentració d’usuaris, com és el cas del Gòtic o de Nou Barris. El nou model encara es troba en fase d’estudi, però l’objectiu és que sigui una realitat l’any 2018.
Es planteja crear equips d’entre 10 o 12 treballadors que atendrien grups reduïts en una àrea prèviament determinada. El canvi, si es duu a terme, portarà un augment del pressupost anual de fins a 75 milions d’euros quan acabi el mandat. L’any passat el SAD va atendre 22.000 persones amb prop de quatre milions d’hores de treball.
Durant l’acte, Ortiz també ha repassat les mesures en matèria social que el govern ha pres per recuperar, ha dit, Barcelona per a la gent i els barris. També ha enumerat els reptes de futur que l’executiu ha d’encarar, com treballar per garantir el dret a l’habitatge i fer front a l’envelliment de la població.