El 1967 Pilar Martínez Pubill va iniciar un projecte personal amb l’Escola Betlem, amb una metodologia innovadora. Amb els anys, el projecte va anar creixent fins que va arribar a impartir EGB. Tant, que finalment van traslladar el centre a una antiga masia de Premià de Dalt, però ha mantingut operatiu el centre originari al barri de Sant Antoni.

La Pilar, filla de Sant Antoni, visita el centre que va fundar ara fa 50 anys. Mestra i pedagoga, l’educació de la seva filla gran la va motivar a introduir noves metodologies en l’educació infantil. Tot va canviar quan la menuda li va explicar que la castigaven de cara a la paret per parlar. Allò li va causar una revolució dins seu.

Amb una metodologia innovadora va fer créixer l’escola. Es va ampliar a altres locals per fer-hi l’EGB i finalment la van traslladar a Premià de Dalt.  Actualment hi imparteixen des de maternal i infantil fins a batxillerat, amb un total de 400 alumnes.

El 2010, Pilar Martínez va deixar la direcció del centre, que va passar a mans de les seves tres filles. Elles són les encarregades de dirigir els dos centres de Premià i el del barri de Sant Antoni seguint l’exemple de la fundadora, amb una metodologia integradora i inclusiva.

L’Escola Betlem va ser de les primeres a introduir l’ensenyament del català i també de l’anglès des de ben petits. També van ser pioneres a oferir classes setmanals de natació o excursions a la neu.