La plaça de la Palmera, a la Verneda i la Pau, torna a tenir una palmera. Ha passat sis mesos sense, després que s’hagués de treure l’antiga palmera, quasi centenària, per culpa d’una plaga. Els veïns valoren positivament la reposició de l’arbre, però volen que vingui acompanyada d’un monòlit explicatiu i d’un petit acte per la importància simbòlica del fet.

Un camió ha transportat la nova palmera fins al punt on havia l’anterior i els operaris de Parcs i Jardins l’han plantada just al costat. Calia fer un forat nou perquè on hi havia l’antiga encara hi ha les arrels. I és que tenia més de 100 anys.  El nou exemplar és de la tipologia butia, més resistent als paràsits que l’antiga, que era de l’espècie canària i va estar afectada per la plaga de l’escarabat morrut.

Des de l’Associació de Veïns de la Palmera feia mesos que reclamaven la replantació. Havien demanat que, com a molt, estigués enllestida per la festa major del barri i, finalment, ha arribat en plenes celebracions. Per això demanen que de cara al següent cap de setmana de festes es pugui fer un acte commemoratiu per la importància simbòlica que té l’arbre per l’indret i també que s’instal·li un monòlit al costat que expliqui la història de la plaça.