SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Volem contractació estable. Per nosaltres és molt important que la contractació que es generi sigui de qualitat. Per tant, és cert que el primer trimestre de 2013 ha augmentat un 3,7%, respecte al mateix període de l'any anterior, la xifra de contractació, i per tant això és una cosa que ens alegra. Però la contractació indefinida encara només representa el 12,8% del total. Per tant, volem incrementar aquest percentage."

Les empreses que sol·licitin aquesta ajuda per contractar joves i aturats de llarga durada hauran de tenir, com a mínim, un centre de treball a Barcelona, fer sis mesos que està en actiu i tenir una plantilla de, com a màxim, 250 treballadors. Quan sol·licitin l’ajut, rebran 2.000 euros de manera immediata i els 1.000 restants se’ls donaran quan faci un any que el treballador està contractat. D’aquesta manera, l’Ajuntament busca donar liquiditat a les empreses, que podran sol·licitar els ajuts per a un màxim de cinc empleats.

El mes d’abril s’ha tancat a Barcelona amb 44.000 persones desocupades durant un període superior a 12 mesos, fet que representa el 38,5% del total registrat a la ciutat. L’atur en aquest col·lectiu s’incrementa així més d’un 13% respecte de l’any anterior i, pel que fa als joves, n’hi ha prop de 17.000 amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys que es troben sense feina. Per combatre aquestes xifres, s’ha impulsat una nova línia d’ajuts que busca fomentar l’ocupació estable i de qualitat. Des de l’Ajuntament remarquen que, del total de contractacions que es fan, només el 12,8% són indefinides.

El consistori destinarà 1,8 milions d’euros a 600 nous contractes en el marc del programa Barcelona crea ocupació. El termini per obtenir els ajuts finalitzarà el proper 31 d’octubre, una data que es pot prorrogar si no s’esgoten els fons. Durant el procés, un equip de Barcelona Activa avaluarà i farà seguiment de les sol·licituds als ajuts a la contractació.