Els pares i mares d'aquesta escola s'han plantat i avui, que els seus fills havien de fer l'avalució de competències bàsiques, no han anat a l'escola. Asseguren que és una mesura de protesta molt meditada per, precisament, preservar la qualitat de l'ensenyament de l'escola pública. JAUME COLET, representant pares 6è de primària de l'Escola Turó del Cargol "Estem patint unes retallades molt severes, molt importants, que ens estan fent baixar el nivell educatiu d'aquest país." Creuen que el cost d'aquesta avaluació podria destinar-se a altres partides molt més necessàries de l'ensenyament. "En aquest moment concret aquesta prova, que li donem una validesa dubtable, creiem que no era necessària." Des del departament d'Ensenyament lamenten la mesura de protesta dels pares d'aquest escola i asseguren que la prova costa 10 euros per alumne un cost baix, diuen, si és té en compte tot el què els proporciona. A Barcelona, però, la resta d'escoles han fet la prova com estava previst. Aquest matí els tocava examinar-se de català i matemàtiques. GUILLEM VIÑAS, alumne de sisè de primària "Ha estat menys difícil del què em pensava perquè la profe ens va dir que era molt difícil i ens hem estat preparant uns quants dies." Des del Departament d'Ensenyament creuen que aquesta avaluació és molt útil, perquè marca els macances de cada centre i els eixos a reforçar de cara a la secundària. IRENE RIGAU, consellera d'Ensenyament "Una prova que està en la línia de les competències que s'analitzen i que serveixen de millora del sistema però també d'orientació del propi alumne." Els resultats de l'avaluació farà arribar als centres educatius amb informació sobre el conjunt de l'alumnat que escolaritzen. Les famílies, per la seva banda, tindran els resultats concrets dels seus fills.

Els pares i mares dels alumnes de sisè de primària de l’Escola Turó del Cargol han complert les seves amenaces, i aquest dimarts els seus fills no han acudit al centre per avaluar-se de competències bàsiques. Asseguren que és una mesura de protesta molt meditada per, precisament, preservar la qualitat de l’ensenyament de l’escola pública. “Estem patint unes retallades molt severes, molt importants, que ens estan fent baixar el nivell educatiu d’aquest país”, afirma Jaume Colet, representant dels pares d’aquest curs de primària, qui afegeix que el cost d’aquesta avaluació -“d’una validesa fiable”- podria destinar-se a altres partides molt més necessàries de l’ensenyament. L’acció d’aquests pares ha comptat amb el suport de l’AMPA del centre, malgrat que la directora del Turó del Cargol, Elena Marcos, ha afirmat que els alumnes que ho volguessin podien realitzar sense problemes els exàmens.

Des del departament d’Ensenyament lamenten la mesura de protesta dels pares d’aquest escola i asseguren que la prova costa 10 euros per alumne. Un cost baix, diuen, si és té en compte tot el què els proporciona. Segons la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, els resultats serviran, a més, “per orientar cada alumne per poder fer bé l’ESO i per orientar també el centre”. Rigau també ha dit que estava al corrent de la iniciativa d’alguns pares de l’escola de la Salut

A la resta d’escoles de la ciutat s’han fet les proves de català i matemàtiques com estava previst. Entre els alumnes hi havia els del centre Pràctiques II, a Sants, que han assegurat que la prova de català, on hi ha sortit un text d’Emili Teixidor, els ha semblat més fàcil del que pensaven. En total, han estat 12.657 alumnes els qui l’han fet a Barcelona, 70.812 en el global de Catalunya.

 

Una de les novetats de les proves d’enguany és que els resultats seran alt, mitjà-alt, mitjà-baix o baix; enlloc d’altres anys en què només hi havia tres nivells, alt, mitjà i baix. La nova distribució de nivells permetrà millorar el grau de competència de cada alumne, segons el Departament, i també ens aproparà a la forma d’avaluació que s’utilitza en les proves internacionals PISA. Una altra novetat que inclouen aquests exàmens és l’avaluació de l‘expressió escrita en les proves d’anglès i francès, que es realitzaran dimecres.

El resultat dels exàmens es farà arribar als pares a través d’un informe que reflectirà aspectes de les normes ortogràfiques, la utilització del vocabulari, realització d’un text o el desplegament de figures geomètriques.